Den siste brikken i puslespillet – Tysklands ypperste urprodusent lanseres nå i vår butikk i Nedre Slottsgate.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsent

I september ble det kjent at A. Lange & Söhne og Urmaker Bjerke inngår et eksklusivt samarbeid. Det er butikken i Nedre Slottsgate som har fått æren av å representere den tyske urprodusenten, og Urmaker Bjerke har også fått rollen som A. Lange & Söhnes norske servicesenter. Puslespillet av verdens ledende klokkemerker er dermed komplett, og styrker Urmaker Bjerkes posisjon som Norges fremste forhandler av klokker i øverste sjikt.

A. Lange & Söhne Lange 1

A. Lange & Söhne Zeitwerk

A. Lange & Söhne 1815 Tourbillion

A. Lange & Söhne Saxonia Moonphase Date

Historien om A. Lange & Söhne strekker seg helt tilbake til 1845, da Ferdinand A. Lange etablerte sitt foretak i den lille saksiske landsbyen Glashütte. Sammen med Julius Assmann, Adolf Schneider og Karl Moritz Grossmann, regnes Lange som den tyske urindustriens grunnlegger. Den øst-tyske virksomheten ble imidlertid ekspropriert i 1948, men etter Berlinmurens fall startet arbeidet med å gjenoppbygge den en gang så stolte urprodusenten. Med Walter Lange – Ferdinand A. Langes oldebarn – som en av intiativtakerne, ble det moderne A. Lange & Söhne presentert i 1994.

25 år senere begeistrer A. Lange & Söhne en hel klokkeverden med sine mikromekanisk vidundere, tuftet på en unik kombinasjon av innovasjon og tyske urmakertradisjoner. Gjennom fem produktfamilier – Lange 1, Zeitwerk, Saxonia, 1815 og Richard Lange – vises et enestående fokus på kvalitet, detaljer og finish. Blant de mest kjente signaturtrekkene er den dekorerte balansekloben, som inngraveres for hånd av Lange-fabrikkens mesterhåndverkere. Hos A. Lange & Söhne spiller menneskehender og tradisjonelle teknikker fortsatt en viktig rolle, og er et sjeldent glimt av en svunnen tid.

Tror man fortsatt at klokkekunst på øverste nivå er forbeholdt de ærverdige sveitserne, har man neppe opplevd A. Lange & Söhne hos Urmaker Bjerke i Nedre Slottsgate 11.

Se mer fra A. Lange & Söhne her!