Alle som skal på en pilgrimreise må ha et mål. For klokkeelskere er destinasjonen enkel å velge. Særlig hvis du vil ha mest mulig samlet på et sted og komprimert ned til noen hektiske dager. Det er fortsatt ingenting som ligner på Baselworld.

Hvis du elsker klokker så er dette som å komme til verdens største, mest imponerende og vanvittige godtebutikk. Her finner du alle nyhetene og alle klassikerne fra noen av de mektigste klokkeprodusentene i verden. Selvsagt er det de største sveitsiske merkene som viser mest muskler med utstillinger lik gigantiske varemagasiner. Går du litt vekk fra hovedattraksjonene finner du også mindre og mer ukjente produsenter og merker, men dette er klokkekjempenes tumleplass og det er her Rolex, Patek Philippe, Hublot, Tudor og Tag Heuer ofte stjeler showet.

BASELWORLD 2019
Dagen før den offisielle åpningen er deler av messen åpen for pressen, og sirkuset starter umiddelbart i det det sorte sceneteppet blir trukket til side. Pressen som i det ene øyeblikket hadde nippet til glasset med tørr hvitvin og forsynt seg høflig av kanapeene blir plutselig forvandlet til en flokk med våryre kalver som løper ut på den røde løperen. Alle med sine klare destinasjoner, og som mål å få et «first take» på de viktigste nyhetene. Heldigvis roet det hele seg etter en times tid og det var mulig å kikke på nyheten uten fare for å bli kroppstaklet av en overivrig blogger fra Japan. Det er verdt å merke seg at det er når det blir roligere at det faktisk er mulig å ta inn over seg de enorme dimensjonene på messen som ikke bare er verdens største klokkemesse, men den rommer det meste av toneangivende smykkemerker også. Her er det faktisk mulig å kjøpe både diamanter og perler i løsvekt. Mange vil hevde at det faktisk er verdt å ta turen til Baselworld, også for alle som ikke er interessert i smykker eller klokker, bare for å oppleve de fantastiske utstillingene. Det er helt klart kommersielt, men også fantastisk å se de elegante og kreative utstillingene. Hos mange av de store klokkeprodusentene er det mye historie, kultur og design som helt klart grenser til begrepet kunst.

Baselworld er et viktig møtested for en hel industri fra hele verden.

De største merkene har messestander som til forveksling er lik varemagasiner.

Rolex standen er spektakulær.

21.-26. mars blir noen begivenhetsrike dager for våre representanter på Baselword. Halvor Bjerke fra Urmaker Bjerke er usikker på om det er Baselworld nummer 42 eller 43 han er tilstede på.
– Baselworld er ikke bare et sted hor vi treffer produsentene og gjør våre innkjøp, det er også her vi finner inspirasjon og kanskje blir vi litt klokere på hvilke trender som kommer, men det er ikke alltid like lett å gjette. Vi har såpass erfaring at vi har blitt ganske flinke, men det hender selvfølgelig også at vi blir litt overrasket. De store linjene har vi brukbar kontroll over. Ikke minst vil jeg si at Baselworld er et viktig møtested for en hel industri fra hele verden. Det er viktig for oss som forhandler, men også for produsentene og ikke minst forbrukerne som er like velkomne hit som alle andre. Også er det jo fantastisk, det er bare å se seg rundt, hvor i all verden skal du begynne, sier Halvor Bjerke entusiastisk og slår rundt seg med armene i den enorme messehallen.
– Bransjen er nok litt i forandring og det merkes sikkert her på Baselworld, men jeg synes at det er mange positive tegn. Det er mye spennende som skjer, og jeg tror at Baselworld er et sted vi trenger, selv i disse digitale tider er det fint å møte mennesker ansikt til ansikt, sier Halvor Bjerke overlykkelig for at han har 45 minutter ledig før neste møte i kalenderen. Hva skal han bruke den tiden til? Se på klokker selvfølgelig, spise og sove kan han gjøre resten av året. Det er bare nå det er Baselworld.

Få de nyeste oppdateringer fra Baselworld på Facebook og Instagram.

Nedenfor vises et utvalg av noen av nyhetene fra messen.

Hublot Classic Fusion Ferrari GT

Hublot  Classic Fusion Orlinski

Breitling Superocean 44

Breitling Navitimer

Tudor Black Bay Bronze

Tudor Black Bay P01

TAG Heuer Autavia

TAG Heuer Connected

Bulgari Serpenti

Bulgari Octo Finissimo Chronographen GMT Automatic

Bell & Rolss Diver Black Matte

Bell & Ross BI-Compass

Klokkeentusiaster, forhandlere og produsenter holder pusten før de stormer inn på messen.

Nedtelling

Standene er spektakulære, men det er også selve messeområdet.