Blancpain bygger på en håndverksarv fra 1735, og i løpet av sin lange historie har de aldri laget et kvartsur. Med en filosofi basert på stolte tradisjoner vil det nok heller aldri skje.

Blancpain Villeret Quantième Complet GM

Dagens Blancpain bygger på to stolte arvelinjer: Den ene strekker seg tilbake til grunnleggeren Jehan-Jacques Blancpain, som i 1735 etablerte seg som urmaker i den sveitsiske landsbyen Villeret. Den andre går til den ærverdige sveitsiske urverksfabrikken Frédéric Piguet, som i 2010 ble en helintegrert del av Blancpain. I dag er Blancpain en del av en liten og eksklusiv gruppe produsenter, som utelukkende benytter egenproduserte og mekaniske urverk i sine klokker.

 

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT er en nytolkning av Blancpains klokker med kalendervisning, månefase og GMT. Mye informasjon skal formidles via visere og urskive, men Blancpain har løst dette på mesterlig vis. Designet er ikke bare oversiktlig og høyt lesbart, men er også direkte vakkert. Blancpain har ikke overlatt noe til tilfeldighetene, og selv knappene for hurtigjustering av funksjonene er skjult under remfestene. På innsiden av kassen tikker Blancpains egenproduserte urverk med automatisk opptrekk, som nå er utstyrt med en ny balansefjær av silisium. Villeret Quantième Complet GMT er en kraftoppvisning i harmonisk og elegant klokkedesign, som samtidig hvisker diskré luksus.

 

Et sofistikert ytre kjennetegner også Blancpain Villeret Quantième Phases de Lune. Her er Blancpains ikoniske komplikasjon med månefase med dato uttrykt i en mer feminin tolkning, med forseggjorte detaljer og luksuriøse diamanter på bezel og urskive. Detaljer er blant Blancpains styrker, og månen har for anledningen et sjarmerende og feminint ansikt. Tar man ansiktet i nærmere betraktning, vil man også oppdage en liten «mouche» – en kunstig føflekk eller skjønnhetsflekk, som var spesielt populære i Europa rundt det 18. århundre.

 

Blancpains dykkerklokker har røtter helt tilbake til 1957, som et profesjonelt verktøy brukt av amerikanske marinedykkere. I 2007 gjenoppstod den legendariske Blancpain Fifty Fathoms i moderne form, og kolleksjonen er i dag en av Blancpains mest ettertraktede. Blancpain Fifty Fathoms Grande Date er familiens seneste tilskudd, og den første dykkerklokken med stort dobbelt datovindu. Urverket byr på øyeblikkelig skifte av dato kl. 12 – noe som vil fascinere og være til stor glede for klokkeinteresserte. Gangreserven er på solide 5 dager, og balansefjæren er utført i silisium. De sterke spesifikasjonene kombineres med en velkjent estetikk, og klokken er vanntett ned til hele 300 meter.

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Blancpain Villeret Quantième Phases de Lune