Novelties fra Breitling & Longines

Uken før årets store høytid for klokkenyheter, Watches and Wonders, har allerede noen av merkene lansert en rekke nye modeller. Blant disse merkene finner vi Breitling og Longines. Vi har tatt en nærmere titt på modellene som ble lansert denne uken, og noen av de har allerede ankommet våre butikker.

Breitling Premier B01 Chronograph 42

Breitling bringer Heritage designet til en fornyet Premier Chronograph kolleksjon i fem nye farger.

Fargene varierer i alt fra sort til lakserosa, så her er det ikke mangel på alternativer, og det finnes noe for en hver smak når man ser på kombinasjonene man kan skape med variasjonene i remmer og lenker.

Breitling Premier Chronograph-kolleksjonen får en oppfriskning i form av en ny kassestørrelse på 42mm som drives av kaliber B01. Dette er en historisk viktig kolleksjon for Breitling, da den representerer skiftet merket gjorde på 1940-tallet, da de gikk fra grunnleggende verktøyklokker til klokker som skulle ta seg bedre ut på håndleddet. I 2021 ga merket ut den 40mm store Breitling Premier Heritage Chrono, som direkte spilte arven til modellutvalget. Den klokken ble drevet av merkets B09 kaliber.

Det er lett å se likheter i designelementer innad i Premier-linjen. De nye modellene i rustfritt stål har nå påførte arabiske tall i stedet for indekser, visere i sprøytestil, et nytt oppsett for «subdials» og ny skivetekst som viser «Chronograph Premier» i stedet for «Chronometer Premier». For ordens skyld er denne klokken fortsatt kronometersertifisert. Klokken er drevet av det nevnte B01 kronografurverket fra Breitling som ble redesignet og slanket ned i 2022. Den har 70 timers gangreserve samt COSC-sertifisering.

Bortsett fra disse mekaniske og estetiske endringene, kommer nylanseringen nå med muligheten for lenke og et nytt sett med skivefarger. I alt er det fem nye skiver i sort, blå, lakserosa, grønn eller krem. En av modellene ble lansert med en kasse i 18k rødt gull, også på rem eller lenke.

Breitling Top Time B01

Breitlings Top Time Classic Cars Collection får et nytt, in-house, B01 urverk under «panseret» og legger til en ny modell inspirert av klassiske Ford Thunderbird.

Hver av skivefargene representerer en spesifikk kobling til en av fire velkjente klassiske biler – Chevrolet Corvette (rød), Ford Thunderbird (hvit), Shelby Cobra (blå) og Ford Mustang (grønn). Selv om de er estetisk lik den gamle generasjonen av Top Time for Corvette, Cobra og Mustang, er disse nye modellene 41 mm store (ned fra 42 mm) og alle fire er utstyrt med et Breitling B01 automatiske kronografurverk. Stålkassene er 13,8 mm tykke, 50,36 mm lug-til-lug, har åpne baklokk og er vanntette ned til 100 meter.

Alle fire tilbys i en konfigurasjon uten dato, og Mustang-, Corvette- og Thunderbird-modellene har alle tre «subdials». Shelby Cobra-modellen bruker to «subdials» for kronografen og 30-minutters visning.

Longines Spirit Flyback Chronograph

Longines legger til en ny modell i Spirit kolleksjonen med den nye Flyback Chronograph.

Ny funksjonalitet, inkludert en toveis roterbar bezel og rent design gir Spirit-kolleksjonen et nytt ansikt. Siden 2020 har Spirit-kolleksjonen vært en pålitelig kilde til pilotklokker inspirert av arven til merket, som blander det forventede (vintagedesign) med en og annen overraskelse (titan).

Kolleksjonens nyeste tilskudd er Flyback Chronograph, en videreutvikling av kronografen utgitt i 2020. Klokken er fortsatt 42 mm med store arabiske tall og 100 meter vanntetthet, men derfra endres alt.

Den mest åpenbare oppdateringen er flyback-funksjonaliteten som lar brukeren øyeblikkelig tilbakestille kronografens sekundviser til null, noe som effektiviserer stopp-, start-, tilbakestillingsfunksjonen til en vanlig kronograf.

En «subdial» og datovindu har blitt fjernet fra non-flyback kronografen, hvor den nye modellen nå viser teksten «Flyback Chronometer» klokken seks. Det er en toveis roterbar bezel med en keramisk innsats, og klokken kommer med enten en blå eller sort skive. Du finner også Super-LumiNova på viserne og tallene på både urskiven og bezelen. Mindre synlige, men likevel nødvendige funksjoner inkluderer skrukrone og en anti-reflekterende safirkrystall. Det er flere alternativer når det kommer til remmer, som brunt skinn, blå tekstil og beige NATO eller en lenke i rustfritt stål.

Innvendig er det nye COSC-sertifiserte L791.4 urverket som vises det åpne baklokket. Det er en nydelig globus, som representerer Spirit-kolleksjonen, gravert på rotoren.

Modellen er allerede tilgjengelig hos Urmaker Bjerke sine butikker.

Longines Pilot Majetek

Longines har en lang og gammel katalog som den har hentet inspirason fra for å lage moderne kreasjoner av historiske stykker. I februar lanserte de nettopp en slik modell: Pilot Majetek. Denne nye utgivelsen er et tilbakekall til merkets bånd til luftfart, da den originale klokken som denne er basert på ble utgitt i 1935 og ble spesielt designet for tsjekkiske piloter – selv om noen ble produsert for sivilt bruk.

Pilot Majetek hyller den originale 1930-tallsmodellen både i estetikk og designelementer. Det mest grunnleggende designelementet på modellene er den puteformede kassen. Nyhetens 43 mm store størrelse skiller seg fra den originale modellen på 40 mm. Skiven er teksturert matt svart med opphøyde malte tall belagt med Old Radium Super-Luminova og de klassisk «togskinnene» for å binde det hele sammen.

Siden av kassen har en plate med årstallet «1935» gravert inn, en hyllest til det første året den originale klokken ble produsert. Ved å snu Majetek avsløres en lukket bakside gravert med klokkens navn og tekst som indikerer kronometersertifiseringen. Inne kassen finner vi det Longines refererer til som Longines-eksklusive L893.6, et automatisk urverk med magnetisk beskyttelse, 72 timers gangreserve og en hastighet på 3,5 Hz.

Longines Majetek kommer med enten en grønn- eller brun skinnrem eller grønn NATO-rem.

 

Ønsker du mer informasjon om noen av modellene? Kontakt oss gjerne på post@urmaker-bjerke.no

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!