Breguet mestrer som få andre balansegangen mellom det klassiske og det moderne.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

Abraham-Louis Breguet (1747-1823) omtales ofte som historiens største urmaker. Sveitseren stod bak flere viktige oppfinnelser, inkludert den avanserte tourbillon-mekanismen. Breguets klokker vakte oppsikt i samtiden, og navn som Ludvig XVI og Napoleon Bonaparte ble etterhvert å finne på den legandariske urmakerens kundeliste.

Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395

Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395 er en verdig videreføring av Abraham-Louis Breguets arv. Klokken er en kraftoppvisning i haute horlogerie, basert på et syltynt urverk med tourbillon og automatisk opptrekk. Sistnevnte skjer ved hjelp av en særegen løsning, hvor rotoren omgir urverkets ytterkant. Stilen er umiskjennelig Breguet, og det skjeletterte urverket er dekorert på tradisjonelt vis med håndverktøy og manuelle maskiner.

Classique 9068

Kundelisten til Breguet omfattet også flere profilerte kvinner fra historien, som Marie Antoinette og Joséphine de Beauharnais. Classique 9068 med urskive av perlemor, er en fortsettelse av Breguets feminine tradisjoner. Den slanke kassen er i tråd med Breguets karakteristiske stil, men er for anledningen utsmykket med 88 briljantslipte diamanter. De klassiske Breguet-viserne beveger seg over en urskive av hvit perlemor, og klokken oser av tidløs eleganse.

Koblingen mellom Breguet og sjøfart strekker seg over to århundrer. I 1815 ble Abraham-Louis Breguet oppnevnt til kronometermaker for den kongelige franske marinen. 35 år senere ble en Breguet den første klokken i Antarktis, som en del av Jules Dumont d’Urvilles ekspedisjon som forsøkte å nå Sydpolen.

Marine-kolleksjonen er en moderne tolkning av Breguets maritime forbindelser. Marine 5517 og Marine Chronographe 5527 byr på uanstrengt sporty eleganse, med kasser og integrerte lenker av titan. Begge modellene har lekre skifergrå urskiver, og er vanntette til 100 meter. Ladies Marine er den feminine motparten. Med urskiver av hvit perlemor, eller utsmykket med blått bølgemønster, er klokkene som skapt for nye eventyr på havet.