Helt siden 1936 har IWC produsert funksjonelle og robuste pilotklokker for både militæret og det sivile markedet. Det ikoniske grunndesignet lever fortsatt – men teknologien og kreativiteten har ikke stått på stedet hvil.

IWC Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition «Mojave Desert» er årets nyhet og en potent miks av moderne og vintage. For første gang er den klassiske pilotkronografen utført i sandfarget teknisk keramikk – og det i kun 500 eksemplarer. Fargen er inspirert av den mytiske Mojaveørkenen, som i flere tiår har vært hjemsted for den amerikanske marinens «Naval Air Weapons Station China Lake». En mørkebrun urskive med sandfargede tall understreker det militære uttrykket, men tar seg like godt ut i det sivile liv. På innsiden av den 44,5 mm store kassen tikker IWCs egenproduserte kaliber 69380 med automatisk opptrekk.

 

IWC Pilot’s Watch Chronograph Spitfire har et tydelig slektskap til IWCs første pilot kronograf fra 90-tallet – men med en vågal vri. Kassen er utført i bronse, og har en redusert diameter på 41 mm. Over tid vil materialet utvikle en sær egen patina, som gjør hver klokke unik og personlig. En lekker olivengrønn tallskive gir klokken et militært, men likevel raffinert preg. På denne modellen byr IWC også på sitt robuste kronograf-urverk.

 

Med et ytre i svart keramikk går IWC Pilot’s Watch Automatic TOP GUN helt «stealth». Klokken representerer ikke bare det ikoniske Pilot’s Watch-temaet på sitt tøffeste, men er også en fortsettelse av en annen stolt tradisjon. IWC regnes blant pionerene innen bruken av høyteknologisk teknisk keramikk, og den første pilotklokken i det ripefrie materialet dukket opp allerede i 1995. Årets nyhet har en diameter på 41 mm, og drives av IWCs nye selvopptrekkende kaliber 32110.

 

IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire er en puristisk retur til pilotklokken på sitt mest grunnleggende. Størrelsen er redusert til klassiske 39 mm, og kassen er utført i børstet rustfritt stål.  Klokken er tydelig inspirert av den historiske IWC Mark XI fra 1948 – et yndet samler objekt som i sin tid ble levert til det britiske Royal Air Force. Urverket er det samme som i den svarte TOP GUN-utgaven, og er produsert ved IWCs fabrikk i Schaffhausen.