Abraham-Louis Breguet regnes som en av historiens fremste urmakere. Arven etter Breguet lever i dag videre i det prestisjetunge merket som bærer hans navn.

Breguets historie starter i 1775, da Abraham-Louis Breguet (1747 – 1823) etablerte sitt første urmakerverksted i Paris. Abraham-Louis Breguet skapte seg tidlig et navn med sine eksepsjonelle lommeur, og tiltrakk seg et velstående og innflytelsesrikt klientell som blant annet omfattet Ludvig XVI og Marie Antoinette av Frankrike, Napoleon Bonaparte og Aleksander I av Russland. Det avanserte lommeuret Breguet nr. 160 – også kjent som «Marie Antoinette» – regnes som et av verdens viktigste og mest verdifulle ur.

 

Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat 5367 bygger videre på en av Breguets aller stolteste tradisjoner – tourbillonen. Konseptet hvor urverkets regulerende organ roterer i et bur for å minimere tyngdekraftens innvirkning på presisjonen, ble opprinnelig patentert av Breguet i 1801. Til tross for det avanserte indre, har Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat et slankt ytre som oser av klasse og diskresjon. Urskiven er utført i hvit emalje, og designet er tydelig inspirert av Breguets historiske lomme ur nr. 15.

 

Det elegante uttrykket deles også av Breguet Classique 5177 med blå emaljeskive. Urskiven gjenspeiler blåfargen som vanligvis er å finne i Breguets blånede visere, og de arabiske tallene er utført i en typografi basert på Abraham-Louis Breguets egen kalligrafi. Urverket er Breguets slanke selvtrekkende kaliber 777Q, hvor både synlige og usynlige komponenter har en finish som står i stil til merkets høye standard. Helheten er en klassisk og gjennomført dressklokke med et unikt særpreg.

 

Breguet Classique 5157 er en minimalistisk dressklokke som byr på flere av Breguets særtrekk. Den slanke kassen har klassiske sveisede remfester, og mellomkassen har vertikale riller. Tidsvisningen skjer ved hjelp av to blånede Breguet- visere, og urskiven er dekorert med klassisk manuell guilloché.  Allerede på slutten av 1700-tallet var Breguet offer for kopiering, og Abraham-Louis Breguet fikk tidlig ideen om å utstyre klokkene med «hemmelige» inngraveringer på skiven for å sikre sitt varemerke. Signaturene på to sider av numeralet kl. 12 har ikke den samme funksjonen i dag, men er en sjarmerende referanse til Breguets begivenhetsrike fortid.