Breguet sin mestring av ingeniør-kunsten har gitt merket to ikoniske modeller fra Classique-kolleksjonen, 7137 og 7337, et helt nytt design. Samtidig introduserer det kjente merket den ikoniske Marine Tourbillon Équation Marchante 5887 i rødt gull.

Classique kolleksjonen sin historie

Med sin tidløse eleganse legemliggjør Classique-serien Breguet-sjelen på sitt reneste og takket være sin rike, og veldokumenterte historie trenger Breguet aldri å lete lenger enn sine egne arkiver for inspirasjon.

De nye modellene, Classique 7137 og Classique 7337 kanaliserer estetikken fra de historiske lommeurene som ble utviklet av Abraham-Louis Breguet og hans sønn. I 1786 innførte urmakeren automatikkens kunst i sine ur. Lommeuret Perpetuelle No. 5 var utstyrt med dette, og er selve inspirasjonen for Classique 7137.

En enorm stilistisk innovasjon var u-sentrerte visere, som ble introdusert i spesifikke lommeuret rundt 1812. Klokken kalt «Quarter-repeating watch No. 3833» ble solgt i 1823 og er per dags dato utstilt på Breguet-museet i Paris. Denne modellen viser timene i en liten ring klokken 6 med en månefase klokken 12. Dette designet har blitt adoptert av den nåværende Breguet Classique 7337.

Med de nye Classique 7137 og Classique 7337 fortsetter Breguet å videreføre de tidløse urmaker-kodeksene oppfunnet av Abraham-Louis Breguet i dagens urmakeri.

Perpetuelle No. 5

Breguet Classique 7137

Kasse: Rund, i rødt gull. Måler 39 mm.

Skive: Sølvfarget

Urverk: Ekstra tynt mekanisk drevet urverk dekorert med côtes de Genève, caliber 502.3 DR1

Breguet Classique 7337

Kasse: Rund, i hvitt gull. Måler 39 mm.

Skive: Blå

Urverk: Ekstra tynt mekanisk drevet urverk dekorert med côtes de Genève, caliber 502.3

Marine Tourbillon Équation Marchante 5887 kombinerer den dristige og sportslige estetikken som alltid har markert Breguet Marine-linjen med et svært komplisert urverk og noe av det fineste innen håndarbeid og dekorasjon. Nå tilbyr Breguet denne modellen i rose gull med en gullskive i sølvfarget preg.

Når Marine Tourbillon Équation Marchante 5887 debuterte, vevet Breguet sammen flere tråder fra sin historie. Det første er arven etter oppfinnelsen av Tourbillon, patentert av grunnlegger Abraham-Louis Breguet i 1801. Marine 5887 inkluderer, i tillegg til den siste generasjonen av Tourbillon, en evighets-kalender og en ligning av tid. Ved å forene disse historiske søylene i en Marine-modell fra Breguet, minnes de grunnleggerens bragd. I 1815 utnevnte kongen av Frankrike, Louis XVIII, Abraham-Louis Breguet som Horloger de la Marine Royale, som gjorde ham til den offisielle urmakeren av den franske marinen.