Bvlgaris tikkende kreasjoner er smidd fra italiensk eleganse og sveitsisk presisjon.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

Bvlgari har over mange år perfeksjonert forholdet mellom håndverksmesssig tyngde og stilmessig dristighet. Den italienske produsenten ble etablert i 1884, og kunne allerede i 1918 presentere sin første klokke. Det markerte starten på Bvlgaris filosofi om å skape klokker, som ofte er like mye et smykke.

Serpenti Seduttori er en klokke som lever opp til navnet, Seduttori er like mye en beskrivelse av klokken som et navn, for det er nettopp forførende den er. Den karakteristiske dråpeformen, de komfortable lenkene i et design som kan minne om slangeskinn og de gjennomført elegante detaljene gjør Serpenti Seduttori til en klokke som skiller seg ut i mengden. Klokken kommer i flere variasjoner fra et enkelt uttrykk i stål og til versjoner, som lever opp til Bvlgaris utsagn “Born to be Gold”, i gull dekorert med diamanter.

Smykkekolleksjonen Bvlgari Bvlgari retter seg mot stilbevisste kvinner over hele verden, med smykker i lekne og moderne design. Her kombineres edle metaller med perlemor, diamanter og fargerike steiner. De nye feminine kreasjonene er en åpen invitasjon til å mikse, matche og til å skape sin egen individuelle stil.

Armbåndsuret omtales ofte som mannens smykke, og 130 år med håndverkstradisjoner gir Bvlgari en unik tilnærming til herreklokker. Octo Finissimo Automatic er et eksempel på dette med oppsiktsvekkende design og teknologisk innovasjon. Klokkens unike kasse er utført i sandblåst svart keramikk, som gir et ripesikkert og moderne ytre. Under keramikkens harde flater tikker Bvlgaris egenproduserte kaliber BVL 138 – et spektakulært selvtrekkende urverk med en tykkelse på kun 2,23 mm. Resultatet er verdens slankeste keramiske klokke med mekanisk indre, og et bevis på at Bvlgari behersker urmakerfaget på høyeste nivå.