Longines slipper flere nye modeller og feirer relasjonen til de oppdagelsesreisende innen luftfart.

THE LONGINES SPIRIT-KOLLEKSJONEN

Longines har en lang historie innenfor å skape klokker for profesjonelt bruk, enten om dette er for militæret personell, idrettsmenn eller piloter. Flere legendariske utforskere og piloter har satt sin tillit til det anerkjente merkets ekspertise i det de har erobret luft, land og sjø. Noen av disse skikkelsene er Paul-Emilie Victor, Amelia Earhart, Ellinor Smith, Lindbergh og Van Horn Weems.

Grunnet denne historiske relasjonen mellom Longines sine klokker og kjente utforskere og flygere har merket i dag sluppet en helt ny kolleksjon som en hyllest til merkets ekspedisjons-sjel. Dette er den nye «Longines Spirit Collection» som er en del av Heritage-linjen. Serien består hovedsakelig av to versjoner, en tid-og-dato og en kronograf, begge disse kommer i forskjellige utførelser. Modellene er sterkt inspirert av vintage-modeller og har et retro-design. Dette er per definisjon ikke en re-lansering, men en kombinasjon av historisk inspirasjon som følger moderne mekanikker og estetikk.

Modellene kan kategoriseres som «Pilot-ur» og bærer flere av særpregene man ofte finner i det vi vil kallet en pilot-klokke. En robust kasse, tydelige arabiske tall, en stor krone og kraftige visere. Den siste og kanskje viktigste faktoren er naturligvis… presisjon.

Flere varianter

Spirit-kolleksjonen vil bli tilbudt med tre forskjellige skivefarger: matt sort, grå/sølv og en flott «sunray» blå. Samtlige av dem har en kombinasjon av påførte arabiske tall og diamantformede markører, med visere i pilot-stil – alle fylt med Super-LumiNova. Karakteristisk for denne modellen er de fem stjernene som brukes på skiven; hos Longines har dette alltid betegnet en forbedring av kvaliteten og påliteligheten til merkevarens bevegelser. Fem stjerner er det maksimale antallet som kan oppnås.

THE LONGINES SPIRIT TIME-AND-DATE

Den første modellen i Spirit-kolleksjonen er en klassisk klokke med tre visere og dato-visning. Denne versjonen være tilgjengelig i to størrelser, 40 mm og 42 mm, slik at potensielle kunder vil ha et valg mellom daglig funksjonalitet eller et mer røft pilotutseende. Tilgjengelig i sort, sølv eller blått. Denne tid-og-dato versjonen kan enten fremskaffes på en lærrem (brun, svart eller blå) med spenne eller med en lekker lenke i rustfritt stål. Modellen drives av det presise og moderne «L888.4» urverket som har en gangreserve på ca. 64 timer.

LONGINES CHRONOGRAPH

Den andre modellen i Longines Spirit-kolleksjonen kunne ikke være annet enn en kronograf, en komplikasjon som ofte er sterkt relatert til pilot-klokker i tillegg til å være et av Longines eldste fagfelt. Denne versjonen er tilgjengelig i en 42 mm kasse med tre forskjellige skivefarger (blå, svart, sølv). I likhet med førstnevnte modell kan også her velge mellom skinnrem eller en lenke i rustfritt stål. Modellen drives av et automatisk urverk med en gangreserve på ca. 60 timer.

THE LONGINES 1832 – KOLLEKSJONEN

1832 markerer året Longines ble opprettet; en svunnen tid da «måling av tid» begynte å få betydning og flere klokker ble fremdeles produsert hjemme. Det var begynnelsen på en av sveitsiske urmakers vakreste historier. Denne nøkkeldatoen blir fremhevet av «The Longines 1832»-kolleksjonen, den verdige arvingen basert på merkets urmakeri-kompetanse og estetiske koder.

Longines 1832 er nå dekorert med rene og elegante sorte skiver. Denne nye finishen er tilgjengelige på tid-og-dato versjonene (30 og 40 mm i diameter), og forsterker modellene som innehar årskalender (L897) eller månefase fremvisning (L899).

Longines introduser for første gang en beige perlemorsskive, som vil bli presentert i The Longines 1832-kolleksjonen. Denne kvinnemodellen har diamanter som indeksmarkører for å gi den et delikatutseende. Kassen på 30 mm er montert på en iriserende beige skimmrem som får frem mykheten i skivens farger.

Dette var en oversikt over Longines sine nyheter og her kan du se mer fra Longines i vår nettbutikk. Følg oss på sosiale medier for å få førstehåndsinformasjon om når de siste nyhetene fra klokkeverdenen ankommer våre butikker.