IWC introduserer en rekke spennende nyheter og bygger videre på den legendariske «Portugieser» kolleksjonen.

IWC tilfører flere attraktive og nye modeller til Portugieser-familien. En kompakt automatisk stil i det ikoniske portugisiske designet, en ny modell med den legendariske evighetskalenderen til IWC, en nautisk sportskronograf med en elegant proporsjonert kasse, og den første klokken utstyrt med tidevannsindikasjon. Dette er høydepunktene i den nye kolleksjonen, som alle er utstyrt med IWCs egenproduserte urverk og forbedrer den allerede unike appellen til Portugieser-familien.

Historien bak Portugieser

Bare noen få klokkedesign er helt tidløse. Med Portugieser skapte IWC et ikon på slutten av 1930-tallet. Referanse 325, som ble levert til to forretningsfolk fra Portugal – derav navnet Portugieser – var originalt et urverk basert på lommeur for jegere. Inspirasjon til den rene, åpne og funksjonelle skiven kom fra navigasjonsurene som IWC produserte for den britiske Royal Navy på den tiden. Fra begynnelsen hadde portugiseren de typiske stilistiske trekkene fra et lommeur kombinert med høy presisjon og enkelt lesbarhet.

En av de første Portugiser-armbåndsurene, som ble solgt den 22. februar 1939 til den ukrainske forhandleren L. Schwarcz i Odessa.
Tidlige utgaver av Referanse 325

Fra begynnelsen har dermed portugiseren hentet de typiske stilistiske trekkene fra et lommeur kombinert med høy presisjon og enkelt lesbarhet. Dette ser man allerede i de tidlige modellene kalt referanse “325”.

Alle klokkene i den nye kolleksjonen er utstyrt med IWC sine egenproduserte urverk (in-house). Dette innebærer blant annet automatisk urverk fra kaliberfamiliene 52000 og 82000, som har Pellaton vikling med keramiske komponenter. I kronografene sikrer urverkene fra 89000 og 69000 kaliberfamiliene presis måling av tid via deres stoppeklokkefunksjon. Portugieser Chronograph (Ref. 3716), en av IWCs mest populære modeller, er nylig utstyrt i standardversjonen med IWC inhouse kaliber 69355 og gjennomsiktig baklokk, som gir et innsyn til det fantastiske verket. Portugieser Chronograph er allerede tilgjengelig i våre butikker. 

Portugieser Automatic 40 (Ref. 3583) markerer tilbakekomsten av den legendariske kolleksjonen, med liten sekundviser klokka 6, i en kompakt kasse som måler 40 mm. Den nye automatiske modellen henter kraften sin fra IWC-produserte kaliber 82200 med «Pellaton-trekking». Modellene kommer i flere kombinasjoner av farger og materialer.

For Portugieser Perpetual Calendar 42 (ref. 3442), har evighetskalenderen for første gang blitt integrert med en egen bevegelse fra kaliberfamilien 82000. Klokken med IWC-produserte kaliber 82650 måler 42 mm.

Referanse: IW358303

Referanse: IW344202

Yacht-Club

Som en nautisk sportsklokke kombinerer Portugieser Yacht Club tidløs stil med robusthet og høy vannmotstand. De nye modellene, med en diameter på 44 millimeter, har en stilig bezel og flat kassering som gir en spesiell eleganse til kassens dimensjoner.

Portugieser Yacht Club Moon & Tide (Ref. 344001) er den første klokken fra IWC med den nyutviklede tidevannsindikasjonen, som indikerer ankomsten til neste høy- og lavvann.

Portugieser Yacht Club Chronograph (Ref. 3907) kommer med stållenke eller 18 karat 5N gulllenke. Det er helt nytt for denne modellen at den leveres på en lenke.

Referanse: IW344001

Referanse: IW390703

Dette var en oversikt over IWC sine nyheter og her kan du se mer fra IWC i vår nettbutikk. Følg oss på sosiale medier for å få førstehåndsinformasjon om når de siste nyhetene fra klokkeverdenen ankommer våre butikker.