Tross en utfordrende periode er ikke klokkeindustrien redde for fornyelse. Her er noen av årets høydepunkter.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen Foto: Produsentene

Det er ikke bare herreklokker som har satt sitt preg på 2020, og Longines Conquest Classic er blant de feminine modellene som stikker seg frem. En perfekt balanse mellom sport og eleganse har resultert i et smakfullt og tidløst uttrykk. For en ekstra dose luksus er utgaven i stål/gull med diamanter og skive av perlemor det opplagte valget.


Vacheron Constantin Égérie

Luksuriøst og feminint kan også være mekanisk. Vacheron Constantin Égérie er en helt ny kolleksjon dedikert til kvinner. Tanken er å viske ut grensene mellom haute couture og haute horlogerie, med et utsøkt samspill mellom edelstener, design og finmekanikk. Égérie Self-Winding er tilgjengelig i rødt gull eller rustfritt stål, og har urskive og bezel satt med flere titalls diamanter. Søskenmodellen Égerie Moon Phase deler den samme estetikken, men er i tillegg utstyrt med en vakker månefase-indikator. Begge modellene benytter Vacheron Constantins egenprodusert selvtrekkende urverk, som er finisjert til den ærverdige produsentens sedvanlige høye standard.


Les det nyeste Bjerke Magasinet nå!

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Kristoffer Ventura sin tilværelse som golfproff og hans stigende klokke interesse. My name is BondJames Bond! Vi tar et dypdykk inn i spionens verden og hans relasjon til klokker. Inge Meløy er ikke som folk flest, og fant ut allerede i ung alder at han ønsket å bli polfarer. Inge har også en klar mening om hva som er den ultimate polfarer-klokken!