Tross en utfordrende periode er ikke klokkeindustrien redde for fornyelse. Her er noen av årets høydepunkter.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen Foto: Produsentene

En velfylt klokkegarderobe inneholder gjerne både skinn, lær, tekstil og gummi. Likevel finnes det mang en anledning hvor det foretrukne alternativet er en lenke. De beste lenkene byr på en perfekt miks av solid konstruksjon, høy komfort og lekkert design.

Tredje generasjon IWC Portugieser Yacht Club Chronograph har ikke bare fått en liten ansiktsløftning, men er nå for første gang tilgjengelig med lenke. Dermed har det allerede sporty medlemmet av Portugieser-familien blitt enda litt mer allsidig. Kassen av stål eller stål/gull måler nå 44,6 mm i diameter, og huser det egenproduserte kaliber 89361. Enten man velger sølvfarget eller blå urskive er slektskapet til den ikoniske Portugieser fra 1939 tydelig.

Se vår utvalg av IWC Portugieser her.


HUBLOT BIG BANG

Hublot Big Bang Integral bygger på en ikonisk modell av langt nyere dato. Femten år etter lanseringen av den første Big Bang i 2005, er klokken nå tilgjengelig med integrert lenke. Fremfor ordinære remfester og markante endeledd, forbindes lenken sømløst med kassen. Både lenken og den 42 mm store kassen er utført i titan, «All Black» keramikk eller rødt «King Gold». Urverket er Hublots egenproduserte Unico HUB1280 med automatisk opptrekk og 72 timers gangreserve.

Se vårt utvalg her!


TAG HEUER CONNECTED

Spriket mellom smartklokker og tradisjonelle klokker blir stadig mindre i opplevd kvalitet, og TAG Heuer er blant de som leder an utviklingen. Tredje generasjon Connected er ikke bare smartere en forgjengerne, men har også fått et mer kompakt og raffinert eksteriør som inkluderer en ny lenke. Designet er distinkt TAG Heuer, og deler nå flere ytre likhetstrekk med den velkjente Carrera-familien.

For golfinteresserte er det verdt å merke seg spesialmodellen Connected Golf Edition. Den Wear OS-drevne smartklokken kan kobles opp mot en spesialdesignet golf-app, og gir tilgang til 40.000 golfbaner, prestasjonsanalyse og statistikk. Og i likhet med øvrige varianter av TAG Heuer Connected selges modellen eksklusivt i Norge hos Urmaker Bjerke.

Se vårt utvalg av Tag Heuer Connected her!

Les det nyeste Bjerke Magasinet nå!

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Kristoffer Ventura tilværelse som golfproff og hans stigende klokke interesse. My name is BondJames Bond! Vi tar et dypdykk inn i spionens verden og hans relasjon til klokker. Inge Meløy er ikke som folk flest, og fant ut allerede i ung alder at han ønsket å bli polfarer. Inge har også en klar mening om hva som er den ultimate polfarer-klokken!