Tekst: Jon Henrik Haraldsen Foto: Produsenten

Friske fargetrender: Hvordan Patek Philippe, Breitling, TAG Heuer og Cartier endrer spillereglene

Fargeriket innen klokkedesign har alltid vært sentralt. Tradisjonelt dominert av hvitt, sølv og svart, så vi blått som en trend før grønt gjorde sitt inntog. I 2023 ser vi en fargeeksplosjon med merker som Patek Philippe, Breitling, TAG Heuer, og Cartier som leder an, og introduserer alt fra jordfarger til pasteller og livlige regnbuens nyanser.

Patek Philippes Calatrava-kolleksjon har tradisjonelt vært kjent for sine elegante dressklokker. Men dette året tar Patek Philippe et skritt i en frisk og mer sporty retning. Trioen av modeller – 6007G-001, 6007G-010, og 6007G-011 – fremhever et moderne design med karbonfiber-mønster. Fargene gult, rødt og blått gir et hint til motorsportens dynamiske fargepalett.


Breitling og muskelbil-inspirasjon: Sterke farger møter kraftfulle kronografverk

Breitling, kjent for sin direkte stil, introduserer den nye Top Time-kolleksjonen. Inspirert av ikoniske amerikanske muskelbiler som Ford Mustang og Shelby Cobra, skinner denne samlingen med sterke farger. Med Breitlings egenproduserte kronografverk under panseret, hylles også legendariske biler som Chevrolet Corvette og Ford Thunderbird


TAG Heuers Carrera Date: En fargeglad hyllest til racing-historien.

TAG Heuer, en pioner innen motorsport-tilknyttede klokker, introduserer den nye Carrera Date. Denne modellen bygger på en dyptgående TAG Heuer-arv som strekker seg 60 år tilbake i tid. Med en størrelse på 36 mm, representerer den en moderne fortolkning av TAG Heuer’s ikoniske racing-kronograf fra 1963. Fans av merket vil sette pris på de varierte fargevalgene – fra grønn, sølv, og blå til en uventet rosa variant

Oppdag Tag Heuer Carrera

H. Moser & Cie: Artic Blue fumé gir liv til Pioneer Centre Seconds

 

 

Friske farger er også et gjennomgangstema hos H. Moser & Cie. Den familieeide klokkeprodusenten ersærskilt kjent for sine tallskiver i fumé

– en særegen finish som blir mørkere mot kantene. I år slapp merket den nye Pioneer Centre Seconds i 40 mm størrelse, med en spektakulær skive utført i Artic Blue fumé.


Cartiers ikoniske design får en fargerik vri: Tank Louis og Santos i fokus


Tross en mer klassisk stil er farger ikke et ukjent tema hos Cartier – snarere tvert imot. Det rektangulære ikonet Tank Louis Cartier har fått en fargerik fornyelse, med kombinasjoner av kasse i 18 karat gult gull og halvmatt grønn eller burgunderrød skive.

Den populære Santos de Cartier kommer nå med en dypgrønn metallisk tallskive, som er tilgjengelig både på den mellomstore og største modellen.

Les mer om Cartier Tank

I årets Bjerke Magasin får vi et innblikk i Bjerke-familien og deres hverdag i den familieeide bedriften som fyller 100 år i 2023. Fargerike klokker er mer populært enn noen gang, og klokkeverdenen bader i friske farger og spennende nyanser. Å ta gode klokkebilder er en egen kunst hvor man må tenke på alt fra lyssetting til miljø. Shetlands-gjengen tok med seg et knippe klokker som virkelig tåler sjøsprøyt på seilasen fra Bergen til Lerwick. Verkstedet i Oslo har fått en skikkelig oppgradering og Urmaker Bjerke i Bergen har fått nytt og større lokale i Strandgaten 7. Les Bjerke Magasinet nå!