Vi trenger ikke gå helt tilbake til starten i 1833 for å forstå at Jaeger-LeCoultre er et selskap som lever godt med sin historie. La oss likevel gå tilbake til 1968 hvor det første legendariske Super Compressor designet kom ut fra fabrikken i hjertet av Vallée de Joux i Sveits.

Polaris Memovox kommer i et begrenset opplag på 1000 klokker for å feire originalen som kom for femti år siden. Super Compressor er en spesiell konstruksjon og klokkens to kroner har svært forskjellige funksjoner. Kronen ved «2» dreier den indre kransen, mens den ved «4» rett og slett stiller tiden. Det er ikke bare den doble kronen som gjør en Super Compressor spesiell, urkassen er designet slik at jo dypere du dykker, jo mer øker trykket som presser bakkassen mot den indre gummipakningen. Det betyr at klokken blir mer og mer vanntett etter hvert som trykket øker. Polaris Memovox har selvfølgelig et oppdatert design, men ligger så tett opp til originalen fra 1968 at det ved første øyekast ville være mulig å ta feil. Hvis du er i tvil, se på baksiden av klokken, på jubileumsmodellen er det inngravert en stilisert dykker hjelm og en inskripsjon som bekrefter 50 års jubileet. Klokken har også, som originalen, en mekanisk alarm. Det automatiske urverket med den mekaniske alarmen er laget i samme avdelingen som også lager komplikasjonene til Jaeger- LeCoultre. Polaris Memovox har urkasse i stål og kommer med en stilfull gummirem.

Jaeger-LeCoultre Polaris Memovox

Polaris Chronograph er også en nyhet som tøyer grensene for hva som hører hjemme under Polaris- navnet siden kronograf-funksjonen ikke er på originalen. Men layout på urskiven, og de andre gjenkjennbare detaljene gjør at den finner en naturlig plass i familien. Polaris Chronograph kommer i stål med blå eller sort urskive, og du kan velge mellom lenke eller skinnrem. Den kommer også i en versjon med gult gull med sort rem av alligatorskinn.

Rendez-Vous Night & Day er en utvidelse av kolleksjonen Rendez- Vous, og nok et eksempel på at det er plass til flere klokker i denne flotte serien. 2018 er året hvor den primære fargen er blå, og det synes tydelig på detaljene og ikke minst de luksuriøse remmene i alligatorskinn. Et av de mest fascinerende trekkene ved klokkene er den nesten poetiske måten Jaeger-LeCoultre har valgt som løsning på natt og dag indikatoren. Rendez-
Vous Night and Day 2018 kommer i to størrelser, 29 og 34 millimeter, automatisk urverk, har urkasse i stål, men også de flotteste diamanter som understreker det elegante uttrykket.