Hamburg er på mange måter en by som har gjenoppfunnet seg selv. Fra å ha et noe frynsete rykte har byen blitt et av Tysklands mest attraktive og spennende reisemål.

Elbphilharmonie

Tekst: Ida Spjelkavik
Foto: Gettyimages

MED OVER HUNDRE forskjellige distrikter kan du enkelt hoppe mellom flere verdener i Tysklands nest største by. Byen byr på koselig strøk, lokale band på gatehjørner og eksotiske food trucks. Er du derimot mer lysten på den luksuriøse utgaven finner du også elegante handlegater, eksklusive utesteder og spektakulære Elbphilharmonie som absolutt er verdt et besøk.

RUMLER DET I MAGEN kan Hamburg friste med hele ti Michelin-resturanter, hvis budsjettet ditt strekker til. Deriblant finner du eksotiske Nikkei Nine med den uvanlige kombinasjonen av japansk og peruansk mat.
Havnebyens sjømat er også garantert en innertier. Kokkene har en enorm tilgang til ferske råvarer fra havet, noe som gir sitt ut¬slag på fornemme kjøkken som The Table Kevin Fehling og Restaurant Haerlin. En mer nedpå matopplevelse får du om du spiser deg rundt bodene på det lokale fiskemarkedet, Fischmarkt, eller tar turen innom restauranter som Hummer Pedersen.
Hamburg er en kulturell smeltedigel, og faktisk har nesten en tredjedel av innbyggerne i byen flerkulturell bakgrunn. Byen er derfor spennende, levende og med en stor variasjon. Kanskje er det derfor klokkemerket Montblanc har valgt nettopp Hamburg til sitt hovedkontor.

LITT UTENFOR BYSENTRUM finner du Altona Volkspark, den største urbane parken innenfor bygrensen. Et steinkast unna parken finner du Hellgrundweg 100 hvor du møtes av den sandfargede søyleinngangen til Montblanc Haus. Her har den anerkjente produsenten av klokker, penner og lærvarer hatt hovedkontor og fabrikk siden 1989. På samme sted finner du i dag også Montblancs akademi, galleri og museum, men i 2020 blir det faktisk enda mer spennende å besøke Montblanc.
Nieto Sobejano Arquitectos har tegnet nye Montblanc Haus på over 3000 kvadratmeter, som vil romme både nytt museum og besøks¬senter. Montblanc slår med andre ord på stortrommen når de vil fortelle sin lange historie og vise publikum alle sine produkter.
Før den tid kan du uansett ha givende opplevelser og gjøre gode handler på de to store Montblanc butikkene i Neuer Wall og Alsterhaus sentralt i Hamburg. Det er mulig å booke avtaler på klokkeprodusentens hjemmesider, eller bare stikke innom. Vil du bo komfortabelt og nære de to butikkene, med eget gourmetkjøkken og spa-avdeling, så er Fairmont Hotel et ypperlig alternativ.
Den rike havnebyen er kjent for at folk her virkelig kan å nyte det gode liv. Ta turen, så vil du forstå hvorfor.

Montblanc i Hamburg

Hummer Pedersen

Nikkei Nine