Hublot fortsetter å utfordre det etablerte med klokker tuftet på originale ideer, innovasjon og teknologi.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

 

Da Hublot presenterte modellen “Big Bang” i 2005, ble klokkeverdenen tatt med et stort smell. Miksen av metall, teknisk keramikk, karbonfiber og gummi, var noe den tradisjonsbundne industrien aldri hadde sett maken til tidligere. Denne leken med ulike materialer definerer i dag Hublots klokker, og konseptet er døpt “the art of Fusion”.

Big Bang One Click

Big Bang One Click

Big Bang One Click

Big Bang Unico Black Magic 42 mm tar Hublots signaturmodell til et nytt og mindre format. Diameteren er nedskalert fra 45 til 42 mm, til en størrelse som egner seg for kvinner med sans for kraftigere ur. Kassen er utført i sandblåst og polert keramikk, hvor det mørke brytes opp av røde detaljer. Den skjeletterte fronten gir fritt innsyn til Hublots egenproduserte kaliber HUB1280, som byr på en silkemyk kolonnehjuls-kronograf med flyback-funksjon.

Big Bang One Click Steel Blue Diamonds 39 mm er en mer feminin tolkning av det populære Big Bang-temaet. En bezel kledd i 42 diamanter omgir en elegant blå urskive som gir klokken et moderne og luksuriøst uttrykk. Blått går også igjen på sidene av urkassen, samt i den lekre remmen av gummi og alligatorskinn. Modellnavnet “One Click” er ikke tilfeldig – ved å trykke på den trapesformede knappen på kassen, løses remmen ut og kan enkelt justeres etter humør og antrekk.

Hublots samarbeid med den franske kunstneren Richard Orlinski er en artistisk og teknologisk allianse det er verdt å få med seg. Med et ønske om å overføre Orlinskis estetiske signatur til klokker, har samarbeidet resultert i utfordrende former som spiller på lys og skygger. Classic Fusion Aerofusion Chronograph Orlinski er moderne håndleddskunst av kanter, vinkler og fasetter. Den unike kronografen er et oppsiktsvekkende skue i grønn eller svart keramikk, hvor den er begrenset til henholdsvis 100 og 200 eksemplarer.