Jaeger-LeCoultre er en av klokkeindustriens hjørnestener, og omtales ofte som «urmakernes urmaker». Ved fabrikken i Vallée de Joux lever håndverksarv og moderne teknologi side om side, i en utrettelig jakt etter det fullendte.

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual er oppvisning i Jaeger- LeCoultres mestring av diskré luksus. Tallskiven formidler både tidsvisning, månefase og en omfattende kalender, med en stilsikker og intuitiv tydelighet. Den elegante kassen i stål har en diameter på 39 mm, og oppsiktsvekkende tykkelse på kun 9,2 mm. Urverket på innsiden er en kulminasjon av over 185 år med urmakerkunst, og den mekaniske evighetskalenderen tar høyde for både 30- og 31-dagers måneder, samt februar og skuddår.

 

I naturen er symmetri en forutsetning for skjønnhet og harmoni. Det gjelder ikke for Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Réserve de Marche, som er en original og asymmetrisk tolkning av to populære komplikasjoner – datovisning og gangreserveindikator. Tallskiven byr på en kombinasjon av klassiske og ukonvensjonelle trekk, som gir et raffinert resultat med et hint av lekenhet. Urverket er dekorert i tradisjonell sveitsisk stil, og tikker taktfast i den slanke kassen av stål.

 

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon har forsiktig hentet ned en liten del av nattehimmelen, og gjort det mulig å plassere den på håndleddet. Månefasen er på vakkert vis integrert i urets dato visning, og lar oss følge månens syklus på nært hold.  Hel heten er en lett drømmende og ytterst sofistikert klokke i stål, velegnet til både formelle og mer avslappede anledninger. Den lille månen drives av Jaeger-LeCoultres egenproduserte urverk, som kan beundres gjennom glasset i baklokket.

 

«Perfeksjon handler ikke om å legge mest mulig til, men inntrer når intet mer kan tas bort». Deler man den franske for fatteren Antoine de Saint-Exupérys definisjon av det  fullkomne, er Master Ultra Thin den perfekte  Jaeger-LeCoultre. I likhet med søsknene er diameteren klassiske 39 mm, mens  tykkelsen er ytterligere redusert til 7,8 mm. Utført i stål er Master Ultra Thin Date blant Jaeger-LeCoultres mest tilgjengelige – men gleden over å eie en slik klokke blir ikke mindre eksklusiv av den grunn.