I samarbeid med Moderne Media lanserer Urmaker Bjerke podkasten “Klokkepodden”. En podkast for deg som ønsker å lære mer om klokker, hvordan de fungerer, ord & uttrykk og mye mer om den fascinerende klokkeverdenen.

Våren 2020 sparker vi i gang første sesong av Klokkepodden, en podkast om klokker med Joakim Bjerke og Jim Fossheim som programledere. Joakim er 4. generasjon i Urmaker Bjerke, og sammen med Jim fra Moderne Media vil han gi dere en god innføring i klokker og alt som hører med. Det lanseres ny episode hver fredag denne våren, og du finner oss der du hører podkast.

I tillegg til podkasten har vi laget en egen Instagramkonto som heter @klokkepodden. Der vil du finne mer informasjon rundt hver episode og vi vil legge ut bilder av de klokkene og temaene som omtales. Der kan dere også kontakte oss for å gi oss tips til temaer du ønsker at vi skal ta opp, spørsmål du måtte ha eller andre spennende ideer. Abonner på Klokkepodden allerede i dag og legg gjerne igjen en rating og kommentar.

Her finner du Klokkepodden:

 

Episode 1 – Klokkeinteresse:

Første episode av podkasten er ute fredag 28. februar.

Jim skal få eksperthjelp! Han har et stort ønske om at klokkekunnskapen skal havne på samme nivå som klokkeinteressen og han skal få god hjelp av Joakim som er 4. generasjon fra familiebedriften Urmaker Bjerke. Casio, Nautilus, Gerald Genta, Royal Oak, DJ PaulyD og reisen til månen er bare noen av temaene som dukker opp i den første episoden av Klokkepodden.

 

Bonusepisode – Baselworld

Breaking news! I første episode avslører vi at Jim skal være med oss til Baselworld 2020, men nå kommer meldingen om at årets messe er avlyst.

 

Episode 2 – Ord & uttrykk

Den andre episoden av Klokkepodden er ute fredag 6. mars.

Klokkeverdenen inneholder mange fremmedord og nå skal vi komme til bunns i mange av de. Joakim forklarer ord og funksjoner som månefase, tourbillon, minute repeater, monopusher, i tillegg til forskjellen mellom automatikk og quartz, og hva som egentlig menes med at en klokke er COSC-sertifisert. Vi ser også på “ukens ikoniske modell”.

 

Episode 3 – Hvorfor er noen klokker dyre?

Ute fredag 13. mars.

Noen klokker koster veldig mye mer enn andre, men hvorfor det? Det blir wrist check og Joakim tar oss gjennom komplikasjoner, håndverk, kvalitet og mer. Ukens ikon kommer fra Tudor.

 

Episode 4 – Livet som urmaker

Ute fredag 20. mars.

Jim og Joakim har besøk av sin første gjest, urmaker Audun. Han kan gi oss svar på flere av våre spørsmål i tillegg til lytterspørsmål som har kommet inn. Denne uken er den ikoniske modellen Reverso fra Jaeger-LeCoultre.

 

Episode 5 – Ord & uttrykk II

Ute fredag 27. mars.

Denne gangen prøver Jim og Joakim seg på “social distancing” og innspilling i hver sin stue. Temaet for episoden er ord og uttrykk, og de er det absolutt nok av i klokkeverdenen. Det snakkes nærmere om retrograd, flyback, annual vs perpetual calendar og mye mer. Denne uken ser vi nærmere på ikoniske Navitimer fra Breitling.

 

Episode 6 – Klokker og ambassadører

Ute fredag 3. april.

Guttene diskuterer bruk av ambassadører og sponsing i klokkeverdenen. Mange samarbeid er ganske så kjente, mens noen er nok mindre kjente. Ikke minst har vi flere spennende samarbeid med nordmenn. Følg Klokkepodden på Instagram, så har vi lagt ut flere eksempler.