Tekst: Jon Henrik Haraldsen
Foto: Produsenten

Årets nyheter fra Rolex byr på oppdateringer, forbedringer og et snev av lekenhet.

Spenningen er alltid til å ta og føle på når Rolex presenterer sine nye klokker. I år fant begivenheten sted i slutten av mars, på selve åpningsdagen til den storstilte klokkemessen Watches and Wonders Geneva. Her introduserte Rolex et knippe nye referanser for verden, fordelt på både oppdaterte og helt nye modeller. 


Air-King er en hyllest til luftens pionerer, og Rolex sitt svar på en klassisk pilotklokke. Estetisk har årets modell flere likhetstrekk med forgjengeren fra 2016, men har gjennomgått flere større og mindre oppdateringer. Blant annet er tallskivens lesbarhet styrket, og kronen er nå omgitt av to beskyttende flanker. Urverket har blitt oppgradert til kaliber 3230, som tilhører den nyeste generasjonen urverk fra Rolex.  

En forbindelse til luftfart er også gjeldende for årets store overraskelse. Bak referansenummeret 126720VTNR, skjuler det seg en ny og oppsiktsvekkende tolkning av den ikoniske GMT-Master II – klokken som opprinnelig ble designet for Pan American Airways rundt midten av 1950-tallet. Årets nykommer har kronen og datovinduet plassert på venstre side av kassen, og bezelen med 24-timers skala er utført i todelt grønn og svart, som ytterligere skiller klokken fra sine søskenmodeller.


Fra himmelen går turen videre til sjøen, og den maritime sportsklokken Yacht-Master 42. Den luksuriøse modellen kommer nå med en kasse av 18 karats gult gull, som kombineres med svart tallskive, keramisk bezel og Oysterflex rem. Samtidig har den eksisterende varianten i hvitt gull fått en ny alternativ tallskive, utført i den eksklusive smykkesteinen «Falcon’s Eye» med særegen organisk tekstur og innslag av blågrønt skimmer.

Rolex GMT-Master II 
Rolex Yacht-Master 42
Rolex Deepsea
Rolex Day-Date

Gjennom flere tiår har Rolex vist en tydelig preferanse for gradvis evolusjon fremfor revolusjon. Dette er også tilfellet for den profesjonelle dykkerklokken Rolex Deepsea, som for første gang ble presentert i 2008. Modellen er nå oppdatert med flere små endringer, som ikke umiddelbart er tilgjengelige for det blotte øye. Forbedringene inkluderer blant annet en større datovisning, slankere bezel og endret baklokk – og ikke minst det nye modellnummeret 136660.


Moderne produksjonsteknologi ligger bak de to ny versjonene av «presidentklokken» Day-Date i platina, som kommer i både 40 mm og 36 mm størrelse. Platina er notorisk utfordrende å jobbe med, men Rolex har nå klart å fremstille den karakteristiske riflede bezelen i det edle metallet. Day-Date er i praksis et glimrende eksempel på hvordan Rolex bruker erfaring og kunnskap i sin konstante jakt på absolutt perfeksjon. 


Datejust er en annen elegant og tidløs klassiker, som for året er presentert i nye luksuriøse varianter. Med tre ferske utgaver av Datejust 31 byr Rolex på en feminin og glamorøs miks av diamanter og blomstermønstret tallskive. Også de større søskenmodellene Datejust 36 og 41 har kommet i nye versjoner, hvor fellesnevneren er en tidsriktig mintgrønn tallskive kombinert med riflet bezel.  

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!