I 1952 var Longines offisiell tidtaker for vinter-OL i Oslo. Fortsatt lager den sveitsiske urprodusenten klokker som passer norske forhold.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

Longines har en lang historikk som tidtaker for verdensmesterskap innen sport, og som en partner for internasjonale sportsforbund. Hos den velrespekterte urprodusenten fra Saint-Imier, eksisterer imidlertid både sport og eleganse side om side. Felles for møtet mellom tradisjoner og teknisk ekspertise, som har bidratt til å forme et verdensomspennende og godt renommé.

Nye Master Collection med månefase er en elegant tolkning av en av klokkeverdenens vakreste komplikasjoner. Indikatoren kl. 6 på urskiven plasserer månen på håndleddet, og gir en visuell fremstilling av de ulike månefasene. Mekanismen drives av det selvtrekkende kaliber L899, som er utviklet eksklusivt for Longines av søskenselskapet ETA. Den tidløse modellen er tilgjengelig i 40 eller 42 mm størrelse, og med flere vakre farger å velge mellom på urskiven.

Legend Diver har i mange år vært en av de mest populære modellene fra Longines. Designet oser av herlig 60-talls-sjarm, og henter inspirasjon fra det sveitsiske merkets historiske katalog. Nå er den attraktive modellen tilgjengelig i 36 mm diameter – ypperlig for både feminine håndledd og andre som har savnet en redusert størrelse. Urskiven er tilgjengelig i klassisk svart, brungradert eller hvit perlemor, og klokkene leveres enten med rem eller tidsriktig milanese-lenke.

HydroConquest representerer en mer moderne side av Longines. Den stilige dykkerklokken er nå tilgjengelig i teknisk keramikk, hvor både kasse, bezel, skive og lenkelås er fremstilt i det høyteknologiske materialet. Resultatet gir ikke bare et tøft og oppsiktsvekkende ytre, men gjør også klokken svært motstandsdyktig mot riper. På innsiden av den 43 mm store kassen sitter et selvtrekkende kaliber L888.3, som er utviklet eksklusivt for Longines av ETA. Med gummirem og en vannresistens på hele 300 meter, er dette en tøff klokke klar for sport og spenning.