Ved fabrikkene til Montblanc i Villeret og Le Locle lages klokker basert på over 160 år med urmakertradisjoner.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

 

MONTBLANC har i en årrekke vært synonymt med standarden for vakre og funksjonelle penner, men det tyske merket har også ekspertise på flere områder. I 1997 startet Montblanc opp med egen sveitsisk urproduksjon i Le Locle, som ekspanderte med ytterligere en fabrikk i Villeret ti år senere. Sistenevnte er en videreføring av den legendariske urprodusenten Minerva, som ble etablert i 1858.

Heritage-kolleksjonen henter inspirasjon fra Minervas historiske armbåndsur fra 40- og 50-tallet, men er ingen direkte kopi. Derimot kombineres noen av de beste trekkene fra fortiden, med dagens designuttrykk og teknologi. Montblanc Heritage Automatic byr på et herlig vintage-inspirert ytre med sølvgrå urskive og en stålkasse på 40 mm. På innsiden tikker et selvtrekkende mekanisk urverk med en gangreserve på 38 timer.

Montblanc Heritage GMT har også et retropreget designspråk i 40 mm format, men byr i tillegg på en praktisk GMT-funksjon som muliggjør tidsvisning for to ulike tidssoner samtidig. Klokken drives av et selvtrekkende mekanisk urverk, som fullt opptrukket har en gangreserve på 42 timer.

Montblanc Heritage Automatic

Montblanc Heritage GMT

Kronografer som startes, stoppes og nullstilles med én knapp, er blant de største høydepunktene i Minervas historie. Heritage Monopusher Chronograph tar opp tråden fra sine historiske forgjengere, men drives av et moderne automatisk urverk. Stålkassen har en diameter på tidsriktige 42 mm, og den sølvgrå urskiven levner ingen tvil om tilhørigheten til den stilfulle Heritage-kolleksjonen.

Star Legacy Automatic Date er også inspirert av arven fra Minerva, men fokuserer på produsentens lommeur fra det sene 19. århundre til det tidlige 20. århundre. Klokken har en lommeur-inspirert kasse på 42 mm, og en raffinert urskive med et særegent mønster basert på Montblancs karakteristiske stjerne. Kombinasjonen av romerske numeraler og blå visere gir en helhet som hvisker klassisk eleganse.

Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph er en hyllest til den franske urmakeren Nicolas Rieussec, som i 1821 patenterte den første blekkbaserte kronografen. Som en referanse til hans oppfinnelse, foregår tidtakingsfunksjonen på to roterende disker fremfor konvensjonelle visere. Gjennom glasset i baklokket kan man nyte synet av Montblancs egenproduserte selvtrekkende urverk.