Da fjellet Montblanc ble besteget for første gang i 1786 var det ingen som forbandt navnet med noe annet enn det høyeste fjellet i Vest-Europa. Det er imidlertid lenge siden Montblanc-navnet ble kjent som noe helt annet, og i dag tenker vi like gjerne på elegante penner eller ikke minst imponerende klokker.

Montblanc 1858 Automatic er inspirert av klokkene fra den legendariske Minerva-fabrikken i Villeret, og navnet peker tilbake på året Minerva begynte produksjonen. I dag er det Montblanc som holder til i de samme lokalene, og Montblanc 1858 Automatic oser av fortidens design, men framstår likevel både som moderne og elegant. De katedralformede viserne og de arabiske tallene er i en beige farge som gjør dem svært lettleste mot den sorte urskiven. Bezelen og kronen i bronse er en perfekt match med den brune kalveskinnsremmen fra Montblancs egen lærprodusent, Pelleteria, i Firenze. Selve urkassen er i matt stål, og kombinasjonen av stål og bronse er ikke bare sjelden, men også estetisk.

Montblanc Star Legacy Automatic Chronograph bærer i likhet med de andre klokkene i Montblanc Star-kolleksjonen mange av de samme designdetaljene. Klokken har en diameter på 42 millimeter og med automatisk urverk bærer den preg av en gjennomført helhet. Inspirasjonen fra de stolte tradisjonene som Montblanc viderefører med en ærbødig tilnærming er tydelige. Den sorte remmen i alligatorskinn understreker at dette er en elegant klokke som vil kle enhver anledning.

Star Legacy Small Second har også automatisk urverk, men en mer beskjeden diameter på 32 millimeter. Det er kanskje selve urskiven som er mest iøynefallende på denne klokken, og det er elegant guilloche-dekor og antrasittgrå detaljer som preger uttrykket. Sekundskiven er dekorert med 28 Top Wesselton diamanter. Klokken er i stål, akkurat som lenken.