Det er fristende å ty til en klisjé hvis vi skal beskrive Rolex sin unike posisjon. Det er ikke lett å se noen over og sannsynligvis ikke så mange ved siden av heller. Det gjør at Rolex ikke trenger å se på andre for å finne inspirasjon, det holder å kikke i katalogen over modeller som står seg like godt i dag som den gang de ble lansert.

Rolex Day-Date 40 er et av mange eksempler på genistreker fra Rolex. Da Rolex Day-Date ble lansert i 1956 imponerte den med visning av dag og dato. Det er kanskje ikke like imponerende i dag, men at Rolex Day-Date fortsatt har et uttrykk som oppleves som like aktuelt og elegant er imponerende. Det nyeste medlemmet av kolleksjonen har samme størrelse som velkjente modeller som Rolex Submariner, Rolex GMT-Master II og Rolex Cosmograph Daytona. Denne versjonen av Rolex Day-Date 40 i 18-karats Everose-gull kommer med en sjokoladebrun urskive, markante forhøyede romerske tall og President-lenke.

Rolex Yacht-Master 40 er et bevis på at en sportsklokke kan være smakfull og diskré. Rolesium-versjonen har urkasse og lenke i Oystersteel, mens bezelen er platinum. Den røde sekund¬viseren er en detalj som både gir klokken personlighet og et spennende visuelt uttrykk. Rolex Yacht-Master er klokker med et genuint særpreg og nedtonet eleganse blandet med funksjon.

Rolex Lady-Datejust 28 er en modell som oser av klassisk eleganse og luksus. Den vakre urskiven i perlemor varierer i egen¬art og toner. Her er bare de naturlige detaljene løftet fram. Rolex Lady-Datejust 28 blir ikke mindre eksklusiv av diamantene som omkranser urskiven og markerer timene. Klokken er i Oystersteel med detaljer i 18-karats Everose-gull, og det samme er lenken som er en redesignet utgave av Jubilee-lenken som ble introdusert av Rolex da de første versjonene av Rolex Datejust ble lansert i 1945.