Klokkeindustriens største event går av stabelen denne uken. Det er nemlig klart for den 39. utgaven av messen, Watches and Wonders, tidligere SIHH, som holdes 27. mars til 2. april i Genève, Sveits. Under årets største klokkemesse, lanserer blant annet merkene under LVMH Group sine nyheter. Her er klokkene som ble vist frem under messen av merkene Hublot og TAG Heuer. 

Hublot

Hublot Square Bang

Under Watches and Wonders i fjor lanserte Hublot en helt ny kolleksjon med navn Square Bang. Modellen bygger på den populære modellen Big Bang, men med et nytt, firkantet utseende. Modellen har siden den gang blitt populær, og passer godt med filosofien til merket som handler om å utfordre klokkebransjen med nye materialer, former og kombinasjoner.  I år bygger merket videre på modellen, og vi har fått se nye materialer, farger og diamanter komme til kolleksjonen.

Hublot lanserer hele 9 nye referanser i kolleksjonen. 6 av referansene tilhører modeller i titan og deres King Gold, hvor modellene har blitt besatt med diamanter. To av modellene med navn Unico Titanium/King Gold Diamonds 42 har fått bezelen besatt med 44 diamanter. Videre finner vi to modeller med navn Unico Titanium/King Gold Pavé 42, hvor kassen er besatt med 94 diamanter og bezelen med 44 diamanter. Til slutt kommer to varianter av Unico Titanium/King Gold Jewellery 42 der kassen er satt med 94 diamanter, mens på bezelen finner vi 50 «baguette-cut» diamanter.

Under lanseringen i fjor fikk vi se en modell i kolleksjonen med navn «All Black», dette var den eneste limiterte modellen i serien. I år lanserer Hublot en klokke som nesten ser lik ut, nemlig modellen «Black Magic». Denne ser usedvanlig lik ut som forgjengeren, men har «pushere» i en annen farge.

De to største nyhetene i kolleksjonen er modellene «White Ceramic» og «Sapphire». Dette er første gang vi ser modellen i hvitt, gjennom bruken av hvit keramikk. Safir er et material Hublot virker å ha lagt sin kjærlighet på. Vi ser stadig flere modeller i porteføljen bli lansert i Safir, og Square Bang er intet unntak. Safir er gjennomsiktig, noe som gir innsyn til urverket fra alle vinkler av klokken, samtidig som det beskytter det godt nok.

Hublot Classic Fusion Chronograph Orlinski Titanium

Hublot sin Classic Fusion Orlinski er designet av Richard Orlinski som er en fransk skulptør og visuell neo-popartist. Hans modeller i Classic Fusion-kolleksjonen spiller på former og mønster, og har vært populære modeller siden lanseringen. I år kommer det en ny modell i et nytt materiale for serien: titan. I tillegg til en kasse og lenke i full titan (modellen kommer også på en gummirem), inneholder skiven en kronograf.

Hublot Big Bang

Hublot lanserer en hel arme av nye modeller i Big Bang kolleksjonen: Big Bang Integrated Tourbillon Full Texalium Carbon, Big Bang Integrated Time Only Diamonds, Big Bang Integrated Time Only Black Magic, Big Bang Integrated Time Only King Gold, Big Bang Integrated Blue Sapphire, Big Bang Unico Golf Sky Blue, og Big Bang Unico High Jewelry Rainbow.

Titanium Integrated Tourbillon Full Carbon er helt klart høydepunktet her. Den er, som navnet tilsier, laget av karbon, og deretter dekket av Texalium, en glassfiberkjerne dekket av et lag av aluminium. Selv med dette ekstra lager veier hele klokken, inkludert den integrerte lenken, 68 gram. Lenken alene veier 26 gram og hvert ledd ble produsert individuelt.

Urskiven viser hele urverket, gjennom skiven av safir. Det nye egenproduserte, automatiske urverket HUB6035 har både en mikrorotor og en tourbillon. Tourbillonen er skjelettformet og holdes på plass av bruer i safir. Modellen har 72 timers gangreserve og 30 meter vanntetthet. Modellen er begrenset til 50 stykker.

Hublot MP-13 Tourbillon Bi-Axis Retrograde

MP på Hublot er en forkortelse for Masterpiece og er kolleksjonen hvor noen av de mest merkelige designene og dristige sammensetningene samles. Det siste medlemmet av MP-klubben er Hublot Big Bang MP-13, et begrenset opplag av 50 nummererte stykker tenkt som eksklusive samlertrofeer. Plassert i en uvanlig formet 44 mm børstet titankasse, viser urverket høy klasse med en dobbeltakset tourbillon og bi-retrograd timer og minutter. Modellen understreker absolutt Hublot sin evne til å produsere svært komplekse urverk.

TAG Heuer

TAG Heuer Carrera

TAG Heuer sin kjente Carrera feirer 60-årjubileum, og det går ikke ubemerket under årets lansering fra produsenten. En rekke nye referanser kommer til, og flere avanserte komplikasjoner, materialer og edelstener benyttes i årets modeller.

TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox

To nye moderne versjoner av den tidløse, klassiske, racing-inspirerte klokken, opprinnelig designet av Jack Heuer, blir lansert. De nye Carrera-kronografene var inspirert av det såkalte glassbox-designet, med referanse til de kuppelformede hesalittglassene på Carrera-modellene fra 1960-tallet. De nye klokkene er laget for å inkludere spennende detaljer for effektiv funksjon og moderne estetikk med sitt nye urverk.

De to nye klokkene presenteres i en 39 mm stor, børstet og polert, stålkasse, som har blitt forbedret for komfort og ergonomi i tråd med gjeldende forventninger og kvalitetskriterier. Kronografens trykknapper klokken 2 og 4 har fått en ny form, designet for å være mer brukervennlige.

Det som gir disse nye referansene kallenavnet «Glassbox» er det kuppelformede safirglasset. TAG Heuer konstruerte dette for å kopiere utseendet til hesalittglasset som ble brukt på Heuer Carrera på 1960- og 1970-tallet.

TAG Heuer lanserer de nye Carrera Chronograph Glassbox-modellene med en signaturblå urskive og et datovindu klokken 6, og en sort og sølv «reversed panda»-skive med datoåpning klokken 12, som i en vintage Heuer Dato 12 ref. 3147. Med rhodiumbelagte visere og indekser på den blå overflaten, er det eneste svakt kontrasterende elementet den hvite datoskiven. Denne Carrera Chronograph-modellen tilbys på en blå kalveskinnsrem.

Versjonen med sort skive har en mer aggressiv presentasjon for valg av farger og en litt annerledes urskivedesign. De hvite «sub dialsene» på denne modellen står i kontrast til den sorte skiven. Datovisningen er flyttet opp til klokken 12 og er også hvit, med tallene trykt i sort. Denne modellen tilbys på en perforert sort kalveskinnsrem.

TAG Heuer lanserte også to nye kronografer med en stålkasse i 42 mm. Disse har samme skivedesign som den 39 mm store modellen i blå. Modellene kommer med enten blå eller sort skive, med detaljer i rødt og oransje.

TAG Heuer Carrera Date

Fargerike modeller er i vinden som aldri før, og TAG Heuer vil ikke gå glipp av festen. Med sine nye Carrera-referanser i 36 mm, kommer det en rekke fargerike skiver. I alt er det fire farger – selv om bare tre er tilgjengelige ved lansering. De er blå, grønne og sølv. Og den fjerde er en tøff rosa, som blir tilgjengelig i mai i år.

Klokkene er litt slankere enn tidligere modeller i kolleksjonen. Lug-til-lug-målet har krympet fra 43,55 mm til 41,6 mm, og ved 10 mm er den nye kassen 2 mm tynnere enn den utgående modellen. Til og med kronen ble finjustert og sitter nå nærmere kanten av kassen. Innvendig har TAG oppgradert urverket fra Caliber 5 til Caliber 7, noe som øker gangreserven til 56 timer. Hver klokke er festet til en lenke i rustfritt stål.

TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon

TAG Heuer toppet hele Carrera-kolleksjonen med en Carrera Tourbillon. Dette er en klassisk, men enestående klokke. På den intense blå urskiven med oransje detaljer avslører åpningen klokken 6 en turbillon. Denne komplekse tekniske perlen gir høy nøyaktighet til det kronometersertifiserte automatiske TH20-09 urverket, med 65 timers gangreserve.

TAG Heuer Carrera Plasma Diamant d´Avant-Garde Chronograph Tourbillon

Produsenten lanserer også enda en Carrera med komplikasjonen tourbillon. TAG Heuer Carrera Plasma, som går i spissen for den fremtidsrettede tankegangen bak TAG Heuers urmakerinnovasjoner, kombinerer den innovative Diamant d’Avant-garde-teknologien med et unikt og annerledes design. Lettheten til den sandblåste kassen i aluminium, matcher perfekt styrken til laboratoriedyrkede diamanter for å skape et fantastisk estetisk mesterverk.

TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Gold

Den 40 mm store Aquaracer-kolleksjonen, som har vært en av de mest populære de siste årene, blir synligere ved hjelp av nye kasser i solid gull. Den ene er solid 18K 5N rosa gull, den andre i solid 18K 3N gult gull, og begge klokkene er festet til gummiremmer. Begge modellene har en sort DLC-belagt stålkrone og et sort DLC-belagt Grade 2 titan baklokk med et safirglass som gir innsyn til det helt nye urverket.

Det nye urverket er det COSC-sertifiserte, egenproduserte kaliber TH31-00. Den ble utviklet i samarbeid mello TAG Heuer og AMT, en avansert sveitsisk urverksprodusent basert i La Chaux-de-Fonds. Ifølge merket produserer og monterer AMT dette urverket eksklusivt for TAG Heuer.

Modellen kommer også i to varianter med stålkasse og valget mellom en bezel i enten solid 18K 5N rosa gull, eller solid 18K 3N gult gull, med matchende krone og gummirem.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!