Klokkeindustriens største event går av stabelen denne uken. Det er nemlig klart for den 39. utgaven av messen, Watches and Wonders, tidligere SIHH, som holdes 27. mars til 2. april i Genève, Sveits. Under årets største klokkemesse, lanserer blant annet Patek Philippe sine nyheter. Her er klokkene som ble vist frem under messen.

Patek Philippe Grand Complications

I sin Grand Complications kolleksjon lanserer Patek hele fem nye referanser.

Patek Philippe nytolker designet til sitt mest kompliserte armbåndsur ved å for første gang tilby ref. 6300GR i en «to-tone»-versjon som kombinerer hvitt gull og rosa gull, sammen med to brune urskiver.

Blant de 20 komplikasjonene er fem akustiske funksjoner, inkludert to eksklusive, patenterte funksjoner: en alarm som gir det programmerte klokkeslettet og en dato-repeater som slår datoen på forespørsel.

Den vendbare dobbeltsidige kassen utmerker seg ved sin patenterte dreiemekanisme, som gjør at man har muligheten til å velge mellom to forskjellige urskiver, men forskjellige komplikasjoner.

Patek lanserer også modellen i en versjon av hvitt gull. Ref. 6300/403G er satt med 118 smaragder og 291 diamanter, plassert på kassen ved bruk av deres » invisible setting «-teknikk.

Grand Complications Reference 5316 får et nytt moderne utseende med en platina-kasse og en blå metallisert safirkrystall-skive. Urverket er det manuelt opptrekkbare R TIL 27 PS QR som kombinerer en minute-repeater, en tourbillon og en perpetual calendar med retrograd datovisning og månefaseindikasjon – fem av de mest ettertraktede komplikasjonene.

Patek Philippe har kledd World Time Minute Repeater Reference 5531 i hvitt gull. Senter av skiven er utsmykket med et nytt cloisonné Grand Feu emaljemotiv som viser et av de berømte dampskipene til Belle Époque-flåten som fortsatt seiler på Lake Geneva i dag. Resultatet er et helt håndlaget mesterverk i miniatyr som pryder skiven.

Den selvopptrekkende Minute Repeateren, ref. 5178 er utsmykket med et utrolig håndverk som vises på den flinquéblå Grand Feu emaljeskiven. Urskiven i hvitt gull er guillochert for hånd med et virvlende mønster, og deretter belagt med gjennomsiktig emalje.

Patek Philippe Complications

En signaturmodell i en ny form: Patek Philippe Calatrava 24-Hour Display Travel Time ref. 5224R-001. Det er en travel time klokke, men kjennetegnes ved sin 24-timers visning.

Den nye Calatrava 5224R holder hjemme- og lokaltid med to sentrale visere som ligger på en 24-timers urskive. Patek har produsert 24-timers urskiver som dette tidligere – spesielt for Gondolo-lommeur, så det er et hyggelig historisk tilbakeblikk å gjenopplive 24-timersindikasjonen i en moderne referanse. Du vil også legge merke til at middag er plassert klokken 12, ikke klokken 6 som vanligvis ville vært tilfelle. Patek sier dette er for å sikre synlighet på dagtid.

Urkassen i rosa gull måler 42 mm, og de buede, dobbelttrinns lugsene ser ut til å gi klokken en tynn profil. Siden urskiven er stor, gir finishen med kontraster, designet en fin balanse.

Det nye kaliber 21-260 PS FUS gjør 24-timersvisningen mulig med et urverk med mikrorotor og 48 timers gangreserve. I stedet for å bruke pushere for å justere displayet med dobbel tidssone, som er vanlig i andre Patek Travel Times modeller, vil den nye ref. 5224R ha en ny, patentert tre-posisjons krone.

Patek Philippe Reference 5905 representerer en kombinasjon av to populære Patek Philippe-komplikasjoner, selvopptrekkende flyback-kronograf og årskalender. Modellen kommer i en ny rosa gullversjon med en sunburst blå urskive – en moderne og elegant farge som fremhever den tidløse stilen til denne flaggskipmodellen.

Patek Philippe introduserte også en ny Calatrava Pilot Travel Time Chronograph ref. 5924G, merkets første kronograf noensinne i Pilot-kolleksjonen med en flyback kronograf.

Med en kasse i hvitt gull som måler 42 mm og er 13,05 mm tykk med 30 m vanntetthet, kommer klokken i to urskivevarianter: en sunburst blågrå, og en militærinspirert kakigrønn, hver med en matchende kalveskinnsrem. Begge har gullpåførte tall med selvlysende belegg.

Inne i kassen har Patek plassert Caliber CH 28-520 C FUS, en flyback-kronograf med en 60-minutters teller, to tidssoner i merkets standard «skeletonized» sverdviser, og en dag/natt-indikator for den lokale tidssonen.

Patek Philippe Calatrava

Patek Philippe introduserer en oppdatert Calatrava med en serie primærfargede urskivevarianter.

Møt den nye Patek Philippe Reference 6007G, i tre forskjellige farger: gul (ref. 6007G-001), rød (6007G-010) og blå (6007G-011). Det ligner den begrensede utgaven 6007A som Patek ga ut tilbake i 2020 for å feire åpningen av den nye fabrikken, men nå kommer den i hvitt gull, ikke stål. Den nye modellen 6007G, bruker Pateks nyere urverk, kaliber 26-330 S C.

I likhet med 6007A fra 2020 måler den nye 6007G 40 mm i diameter og er 9 mm tykk. Kassen i hvitt gull er helt polert og vanntett ned til 30 meter. Skiven i hver av de tre referansene er sort, med gule, røde eller himmelblå detaljer på minutt- og timesporet, og en matchende sekundviser i midten. På den sorte kalveskinnsremmen har Patek også lagt til en søm som matcher disse fargerike detaljene.

I tråd med klokkens mer uformelle følelse, har den arabiske tall og visere med Super-Luminova. I tråd med det faktum at det fortsatt er en Patek, er tallene opphevet og i hvitt gull.

Den nye 6007G-trioen drives av Pateks relativt nye kaliber 26-330 S C, som kan sees gjennom safirdekselet på baklokket. Den har en dato klokken 3, hakkende sekunder, og tikker på 28 800 slag i timen med en 45-timers gangreserve.

Patek Philippe utvider også sitt utvalg av elegante dameklokker med en ny versjon av den selvopptrekkende Calatrava Reference 4997 i rosa gull pyntet med lilla – en original og raffinert farge som perfekt matcher de varme nyansene til edelt metall og diamantsettet ramme.

Patek Philippe Gondolo

Gondolo Serata er det nyeste tilskuddet i Gondolo-kolleksjonen. Modellen er en smykkeklokke, som utstråler unik stil og tidløs eleganse. Modellen returnerer til den nåværende Patek Philippe-kolleksjonen i en ny, litt større, rosa gullversjon.

Kassen er satt med 94 spessartiner, plassert i en dobbel fargegradient som strekker seg fra Cognac-toner klokken 12 og 6 til mandarin-toner klokken 9 og 3.

Den brunlakkerte urskiven er utsmykket med et blomstermotiv som spiller på kontrasten mellom matt og polert finish. Den sjokoladebrune kalveskinnsremmen gjenspeiler urskivens farge.

Patek Philippe Aquanaut

Aquanaut Flyback Chronograph har fått en kasse i rosa gull, og Patek tar med seg årskalenderen til Aquanaut for første gang. Pluss en tredje modell med en diamantbezel.

Patek har introdusert en trio av nye modeller for Aquanaut, alle i rosa gull: en Aquanaut Luce Annual Calendar, Aquanaut Chronograph, og en Aquanaut med 48 diamanter på bezelen.

Først ut er Aquanaut Chronograph 5968R. Her måler kassen 42,2 mm x 11,9 mm, og en brun gummirem matcher den brune skiven. 5968R tar den velkjente formen til Aquanaut-kronografen og gjengir den i rosa gull.

Modellen som måler 42 mm har en vanntetthet på 120 meter. Gjennom safirglasset på baklokket kan du se Pateks selvopptrekkende flyback-kronograf urverk, CH 28-520 C. Den driver den sentrale kronografviseren og Aquanauts signatur 60-minutters teller klokken 6.

Bare et par millimeter mindre har Patek lagt til den nye Aquanaut Luce, ref. 5261R. Modellen inneholder en årskalender – en komplett dag-, dato- og månedskalender som bare trenger én manuell korrigering i slutten av februar hvert år.

Kassen i rosa gull måler 39,9 mm x 10,9 mm, og den kommer på den velkjente Aquanaut-gummiremmen i en blågrå farge som matcher urskiven. Merk at Patek introduserer et nytt urverk i modellen med kaliber 5261R, 26-330 S QA LU.

Ved siden av 5261R har Patek lagt til referansen 5268/200R til Aquanaut-kolleksjonen – en 38,8 mm Aquanaut med 38 diamanter på bezelen.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!