Klokkeindustriens største event går av stabelen denne uken. Det er nemlig klart for den 38. utgaven av messen, Watches and Wonders, tidligere SIHH, som holdes 30. mars til 5. april i Genève, Sveits. Under årets største klokkemesse, lanserer blant annet Patek Philippe sine nyheter. Her er klokkene som ble vist frem under messen.

Annual Calendar Travel time
Ref: 5326G-001

I den runde Calatrava kassen kommer to nyttige komplikasjoner sammen. Kombinasjonen av komplikasjonene «Annual Calender» og «Travel Time», sammen med et unikt design og dekorative funksjoner, en unik urskive og det nye selvopptrekkende urverket, er Patek Philippe sin «Annual Calendar Travel Time» et perfekt eksempel på en klokke som kombinerer alle faktorene av urmakerkunst med balansert eleganse.

Den nye modellen er en noe mer dempet klokke. Den har ingen «pushere» ved siden av kronen, som andre modeller med samme komplikasjoner bruker til å justere lokal tid. «Annual Calndar» er et steg opp fra en enkel kalender, ved at den «vet» forskjellen mellom måneder med 30 eller 31 dager og krever dermed at man kun justerer datoen en gang i året, ved enden av februar. Klokken har også en månefase-visning, samt en indikasjon for lokal tid eller «hjemmetid», med dato, ukedag og månedsvinduer.

For å lage ref. 5326 måtte Patek produsere et helt nytt urverk, «Calibre 31-260 PS QA LU FUS 24H» og en ny 41 mm. stor urkasse i hvitt gull. Det er nemlig ingen enkel oppgave å sette sammen disse to komplikasjonene i en og samme klokke. Komplikasjonene må nemlig samhandle på en måte som gjør at datoen korrespondere med lokal tid. Skiven er mørk grå med et kornet mønster, noe som gir klokken et vakkert «vintage» utseende.

Calatrava
Ref: 5226G-001

Patek Philippe lanserer to modeller i Calatrava serien. Denne er en litt slankere versjon, uten alle komplikasjonene til ref. 5326G-001. Modellen måler 40 mm. og bruker den runde kassen som modellen har blitt assosiert med lenge. Modellen inkluderer «Syringe Hands», påførte arabiske tall, en lakkert koksgrå urskive med en teksturert finish og beige lume. Patek har også valgt å bruke Calatrava sin tradisjonelle «clous de Paris» dekorasjon på utsiden, rundt kassen.

Den teksturerte, grå-til-svarte urskiven kombinert med de brune markørene gir klokken et vintage-inspirert utseende. Klokken har en 40 mm × 8,53 mm kasse i hvitt gull, med et baklokk i safirglass. Inni er det selvopptrekkende «Calibre 26-330 SC», med en 45-timers gangreserve og inkluderer en funksjon for hurtiginnstilling av dato. Klokken leveres med to forskjellige valgmuligheter av håndsydde reimer – et kalveskinnsalternativ i beige, og en svart kalveskinnsreim med en stofflignende tekstur.

Complications World Time

Patek lanserte tre nye fargekombinasjoner i serien World Time, hvor du kan lese av alle verdens 24 tidssoner ved et raskt blikk.

Ref: 5230P-001
For første gang lanserer Patek Philippe dette uret i en platinakasse kombinert med en blå urskive og reim. Urskivesenteret er utsmykket med et nytt sirkulært guilloché-motiv.

Ref: 5231G-001
Patek Philippe hyller dynamikken i Sørøst-Asia og Oceania ved å produsere denne modellen i en ny versjon av hvitt gull med en «Grand Feu cloisonné» skive. For å kombinere geografi og poesi, markerer håndverkeren først kontinentenes konturer med en tynn gulltråd. Deretter fyller han rommene med forskjellige farger som gjengir hav og land.

Ref: 7130R-014
«Reference 7130» satte kronen på verket til den langvarige tradisjonen med Patek Philippe World Time-klokker ved å introdusere en damemodell. I 2022 redesigner Patek Philippe denne klassikeren ved å pryde den med en original, moderne og elegant olivengrønn farge. Senter på skiven viser et vakkert guillochert kurvemønster. De trykte navnene i hvitt, skiller seg ut på en ekstremt leselig måte over den grønne skiven.

Grønne tallskiver

Ved ulike anledninger har den grønne fargen vist seg på bemerkelsesverdige måter i Patek Philippes kolleksjoner. I dag gir olivengrønn tre ur av den nåværende kolleksjonen et nytt, moderne og tidløst ansikt som understreker personlighetene til de respektive modellene.
Modellene er:

Ref: 5205R-011 - Complications
Ref: 4910/1200A-011 – Twenty-4
Ref: 5270P-014 – Grand Complications

Les det nyeste Bjerke Magasinet nå!

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Erling Braut Haaland sin tilværelse som en av verdens stigende stjerner på fotballbanen og hans store interesse for klokker. Vi lærer også mer om klokker sitt forhold til Fotball som idrett. Bærekraftig urmakerkunst er også noe som har kommet i fokus hos flere av urprodusentene. Les også mer om Urmaker Bjerke sine egne storsatsninger Bjerke Vintage & Pre-Owned og Bjerke MasterClass.