For å feire ferdigstillelsen av deres nye fabrikk i Plan-les-Ouates (Genève) har Patek Philippe lansert en unik klokke som vil få samlernes hjerter til å hoppe over et slag.

En av de mest uvanlige særpregene i dette ekstremt uvanlige, vanskelige og uforutsigbare året, har vært at den normale kalenderen med nye utgivelser fra de store klokkemerkene har frafalt. Sannsynligvis har den mest bemerkelsesverdige nyheten på denne fronten faktisk vært fraværet av nyheter fra spesielt to merker, en av disse Patek Philippe. Vanligvis ville alle nyhetene for året vært sluppet rundt denne tiden, men grunnet verdenssituasjonen har merkene blitt tvunget til å tenke annerledes.

Etter mange år med bygging står den nye fabrikken til Patek Philippe klar, og dette feires med en helt spesiell klokkeutgave fra en av Patek Philippes mest klassiske serier.

Calatrava Ref. 6007A-001

Endelig får vi årets første nyhet fra Patek Philippe, Calatrava Ref. 6007A-001. Denne modellen er en hyllest til nyåpningen av Patek Philippes fabrikk i Plan-les-Ouates. Modellen skiller seg øyeblikkelig ut med sin stålkasse og den brede bezelen i polert stål, et materiale du sjeldent finner innad Patek Philippe sine kolleksjoner.

Den spennende Ref. 6007A-001 Calatrava kommer i et begrenset opplag på 1000 klokker og har en diameter på 40 mm. Modellen er utstyrt med et åpent baklokk merket med et Calatrava-kors og “New Manufacture 2019” inskripsjonen.

Utformingen av tallskiven reflekterer et ufravikelig og dynamisk ansikt. Det være seg «jernbanespor-skalaen» til timesirkelen med trekantede markører, viserne for timene og minuttene, integrasjonen av det selvutviklede kaliber 324 S C-urverket med et datovindu klokken 3 eller de anvendte arabiske tallene: alle disse elementene bidrar til en levende og spennende skive-arkitektur.

Den eksplisitte grafiske stilen fremhever skivens tekniske personlighet. Samtidig er den gråblå fargen et signaturelement akkompagnert av den subtile sirkulære satin-finishen som kontrasterer synlig mot de hvite skiveavtrykkene, så vel som det påførte tallet og de hvitlakkerte hendene i hvitt gull med selvlysende belegg.

I midten har skiven en “karbon” -lignende tekstur som leker med lys og kan tolkes som en gåtefull fotnote som refererer til den høyteknologiske verden, ifølge Patek Philippe.

En fabrikk for fremtiden

I begynnelsen av 2020 fullførte fabrikken arbeidet som hadde startet i 2015 og kunne begynne med produksjonsaktiviteter i det nye bygget i utkanten av byen Genève i Sveits. Den svært moderne arkitekturen i det nye bygget forener alle kvalitetene til det anerkjente merket under ett tak, en stor fordel gitt den økende kompleksiteten i produksjonoperasjoner. Videre gis det god plass for de sjeldne håndverkerne og for grunnleggende og avansert opplæring av de ansatte. Med sine imponerende dimensjoner (10 etasjer og en lengde på nesten 200 meter) utvides bygningskomplekset fra 1996 og merket forventer produksjonsvekst i fremtiden. Det nye bygget bekrefter Patek Philippes Genevan-røtter og dets tillit til fremtiden for urmakeri som perfekt smelter sammen tradisjon og innovasjon.

Med sine mange lag og tekniske utstyr er det nye Patek Philippe-bygget i samsvar med “Haute Performance Energétique (HPE) ”-standarder i henhold til energilovene i Genève. For eksempel blir overskuddsvarmen brukt til oppvarmingsformål. Det er sendt inn en søknad om Minergie-Plabel, om å få den høyeste energieffektivitetsklassifiseringen.

Den totale investeringen er CHF 600 millioner, hvorav CHF 500 millioner for strukturen og CHF 100 millioner for interiør så vel som de avantgarde tekniske ressursene.

I tillegg er en sjenerøs mengde ekstra plass tilgjengelig for å imøtekomme merkets vekst de neste 20 til 30 årene. Dette er ideelle forutsetninger for å sikre suksessen til den familieeide produsenten og bevare sin uavhengighet for de kommende generasjoner.

Her kan du se mer fra Patek Philippe i vår nettbutikk. Følg oss på sosiale medier for å få førstehåndsinformasjon om når de siste nyhetene fra klokkeverdenen ankommer våre butikker.