OSLO WATCH FAIR som gikk av stabelen i oktober 2017 var definitivt årets store begivenhet for alle som lar seg fascinere av flotte og unike klokker. På Astrup Fearnley Museet fikk man oppleve de mest eksklusive og fantastiske klokkene fra de mest toneangivende produsentene i verden. Her fikk man anledning til å møte menneskene som står bak de enestående urverkene, og ikke minst beundre håndverk i særklasse.

Vi flyttet også våre egne dyktige urmakere til et pop-up verksted som en del av utstillingen, og ga besøkende muligheten til å titte bak kulissene. Her fikk man se hvordan urmakerne jobber og testet klokken sin.

Som du sikkert allerede vet er vi i Urmaker Bjerke lidenskapelig opptatt av klokker, og endelig fikk vi muligheten til å arrangere den første messen i sitt slag i Norge.

For aller første gang ble den unike «The Submariner Exhibition» vist i Norge. Rolex Submariner ble lansert i 1953, og var den første vanntette klokken som tålte en dybde på 100 meter. I dag er dette verdens mest populære dykkerklokke. På Oslo Watch Fair fikk man et innblikk i klokkens historie, tekniske utvikling og dagens modeller.

Hele 14 utstillere fra verdens ledende klokkeprodusenter stilte med egne boutiques, hvor de presenterte sine mest unike klokkemodeller samt årets nyheter. Her fikk man prøve drømmeklokken, slå av en klokkeprat med representanter fra fabrikkene og utforske klokkeverdenen. På Urmaker Bjerkes urmakerverksted fikk man mulighet til å se på de små delene som befinner seg i en mekanisk klokke, samt teste ut om egen klokke gikk nøyaktig og var vanntett. På Oslo Watch Fair fikk man oppleve Rolex, Breguet, Vacheron Constantin, IWC, Jaeger-Lecoultre, Panerai, Hublot, Omega, Bulgari, Breitling, Tag Heuer, Longines, Montblanc og Bell & Ross.

På Urmaker Bjerkes pop-up verksted fikk man muligheten til å titte bak kulissene. Her fikk man se hvordan urmakerne jobber og testet klokken sin.

Breguet viste sin raffinerte samling med noen unike modeller som ikke tidligere har blitt vist i Norge.

Jaeger-LeCoulture har hundrevis av oppfinnelser og over tusen kaliber tilknyttet sitt navn, inkludert verdens minste kaliber, en av verdens mest kompliserte armbåndsur og et urverk som er nesten-evigvarende. På Oslo Watch Fair ble flere av de unike modellen vist frem.

IWC viste blant annet den unike «Portugieser Constant Force Tourbillon» modellen som gir en rekke valgmuligheter slik at klokken blir personlig.

Panerai er kanskje det eneste klokkemerket som har en fan-klubb i alle verdens land kalt Paneristi og på Oslo Watch Fair var interessen for merket stor.

Breitling sine piloter fikk stor oppmerksomhet.

Vacheron ble etablert I 1755 og i flere århundre har Vacheron Constantin hatt mottoet «Do better if possible and that is always possible»

På Oslo Watch Fair kunne man se Hublots spektakulære og egenartede klokker som kombinerer en rekke spennende materialer.

Klokkeprat med Halvor Bjerke, Tom Stiansen og Mari Hektoen.