For andre gang inviterer Urmaker Bjerke, i samarbeid med verdens ledende klokkeprodusenter, til Norges største klokke-happening fredag 1. november til lørdag 2. november 2019.

Tekst: John Rørdam

Foto: NTB Scanpix og Urmaker Bjerke

Fra fredag 1. november til lørdag 2. november vil det være mulig for publikum å møte produsentene for en klokkeprat og beundre klokkehåndverk i særklasse. Skur 13 vil absolutt være riktig sted å være for alle som har et lidenskapelig forhold til tikkende mesterverk, men også for alle som bare er litt nysgjerrig. Joakim Bjerke påpeker at det er stor fare for å komme hjem fra messen med noen nye klokkedrømmer, og at dette ikke lenger er forbeholdt en snever målgruppe.

 

– Kanskje det er det samme over hele verden, men jeg opplever at Norge skiller seg litt ut på to områder. Interessen for mekaniske klokker har nærmest eksplodert de siste årene, og det er ikke lett å peke på enkelte grupper. Interessen er veldig genuin og umulig å segmentere i alder, kjønn og sosial status. Vi har begynt å si klokkeentusiaster, og da inkluderer jeg alle som mener at en klokke er langt mer enn bare en klokke og som liker tanken om at en mekanisk klokke faktisk har sjel. Det er alle som deler vår lidenskap, og som fascineres av den komplekse blandingen av kvalitet, design, håndverk, materialer, verdi og identitet, avslutter Joakim og røper at han allerede har begynt å glede seg til dørene åpner på Skur 13.

Oslo Watch Fair 2017: På Urmaker Bjerkes pop-up verksted fikk man muligheten til å titte bak kulissene. Her fikk man se hvordan urmakerne jobber og testet klokken sin.

Oslo Watch Fair 2017: Breguet viste sin raffinerte samling med noen unike modeller som ikke tidligere har blitt vist i Norge.

Oslo Watch Fair 2017: Jaeger-LeCoulture har hundrevis av oppfinnelser og over tusen kaliber tilknyttet sitt navn, inkludert verdens minste kaliber, en av verdens mest kompliserte armbåndsur og et urverk som er nesten-evigvarende. På Oslo Watch Fair ble flere av de unike modellen vist frem.

Oslo Watch Fair 2017:  IWC viste blant annet den unike «Portugieser Constant Force Tourbillon» modellen som gir en rekke valgmuligheter slik at klokken blir personlig.

Oslo Watch Fair 2017: Panerai er kanskje det eneste klokkemerket som har en fan-klubb i alle verdens land kalt Paneristi og på Oslo Watch Fair var interessen for merket stor.

Oslo Watch Fair 2017: Breitling sine piloter fikk stor oppmerksomhet.