Panerai har bakgrunn som leverandør til den italienske marinen, og produserer fortsatt klokker rustet for tøffe forhold. En Panerai Submersible er ikke bare en klokke, men et overlevelses- instrument til bruk både over og under vann.

Submersible er den store satsningen til Panerai i 2019, og det er ikke overraskende en skikkelig robust og solid dykkerklokke som står i fokus. Det er ingen tegn til at produsenten fraviker særlig fra det tydelige DNA’et som alltid har preget Panerai.

 

Den robuste fremtoningen er umiskjennelig Panerai, men nye Submersible har en redusert diameter på 42 mm. Dermed er Panerais profesjonelle dykker klokke egnet for de fleste håndledd.  Spesifikasjonene er fortsatt imponerende, og stålkassen er vanntett til hele 300 meter. Panerai Submersible kommer i to varianter, og på den første (PAM00683) er tallskiven, bezelen og gummi remmen alle svarte, med lysende hvite markører – klart lesbare under alle belysningsforhold og i fullstendig mørke. Den andre (PAM00959) kombinerer en stilig blå keramisk bezel med en unik teksturert over flate, med det passende navnet «Shark grey», på tall skiven. Begge Submersibles drives av arbeids hesten OP XXXIV – et automatisk urverk med hele 72 timers gangreserve.

 

Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry  Edition (PAM00982) er et oppsikts vekkende  resultat av Panerais samarbeid med fridykkeren Guillaume Néry. Den anerkjente fransk mannen er ikke ukjent med det våte element, og har flere verdensrekorder på meritt listen. Ikke overraskende sender den nye klokken tydelige signaler om sport og aktivitet, som understrekes av et generøst innslag av blå detaljer og den samme tallskiven som på Submersible (PAM00959). Kassen i fjærlett titan måler 47 mm, og huser Panerais egenproduserte kaliber P.9100.