Patek Philippe definerer hva sveitsisk urmakerkunst har vært, er og kan bli.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

 

Patek Philippe er Genèves siste gjenværende uavhengige klokkeprodusent. Siden 1839 har det familieeide foretaket holdt sveitsiske urmakertradisjoner i hevd – men samtidig skapt sine egne. I dag produserer Patek Philippe noen av verdens mest ettertraktede og kompliserte klokker, og svært mange mener produsenten er i en helt egen klasse.

Allerede i 1925 oppfant Patek Philippe det første armbåndsuret med evighetskalender. I motsetning til en enkel datovisning eller kalender, tar den avanserte kalender-komplikasjonen høyde for både 30- og 31-dagers måneder, samt februar og skuddår. I teorien trenger ikke kalenderen manuell justering før i år 2100.

5320G Perpetual Calendar

er en elegant tolkning av den avanserte komplikasjonen. Designet er moderne, men også inspirert av Patek Philippes klokker fra 50-tallet. Blant de historiske referansene er de unike remfestene med tre nivåer, samt de klassiske sprøyte-formede viserne som svever over den kremfargede tallskiven. På innsiden av gullkassen sitter Patek Philippes egenproduserte kaliber 324 S Q, som er håndfinishert etter alle kunstens regler.

5524R Calatrava Pilot Travel Time

er en hyllest til klassiske pilotklokker. Kategorien er vanligvis preget av klisjeer, men Patek Philippes utgave mangler ikke særpreg. En unik 42 mm kasse av rødt gull huser det egenproduserte kaliber 324 S Q FUS. Urverket byr på Patek Philippes unike komplikasjon med tidsvisning for to ulike tidssoner – uttrykt som “lokaltid” og “hjemmetid”.

7050/250R Chronograph

De heftige komplikasjonene til Patek Philippe er ikke bare forbeholdt mannlige håndledd. 7050/250R Chronograph er en mekanisk klokke rettet mot kvinner, drevet av Patek Philippes vakre kaliber CH 29-535 PS. For mange vil nok baksiden derfor være like flott skue som klokkens front. Kassen av rødt gull er utsmykket med 27 diamanter, som omringer den sølvfargede tallskiven med klassiske Breguet-tall. Et tikkende smykke for klokkebevisste kvinner.