20 ÅR MED VEILEDNING AV MORGENDAGENS STORE KUNSTNERE

Rolex feirer 20-årsjubileet for Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative, som er en del av selskapets langsiktige arbeid for kunst og kultur på verdensbasis.

I over et halvt århundre har Rolex samarbeidet med noen av verdens dyktigste kunstnere og ledende kulturinstitusjoner for å verdsette topprestasjoner, ta vare på kunstneriske tradisjoner og skape en kobling mellom fortiden, nåtiden og fremtiden.

Gjennom Rolex Perpetual Arts Initiative, en bred kunstportefølje som omfatter musikk, arkitektur, film og Rolex’ mentorprogram, viser selskapet en langsiktig satsing på verdenskulturen.

Mentorprogrammet ble startet i 2002 med en edel målsetting, nemlig å sørge for at verdens kunstneriske arv videreføres fra generasjon til generasjon, uten hensyn til landegrenser, kulturer, disipliner og generasjoner. Det gjenopplivet den tradisjonelle tanken om veiledning, en naturlig tilnærming fra en urmakerbedrift med lange tradisjoner for å ta inn lærlinger. I en viktig periode av karrieren, når de er nær ved å slå igjennom, blir unge kunstnere invitert av Rolex til å veiledes av store visjonærer på sine felter – kunstnere de kanskje ellers bare kunne drømme om å møte, for ikke å snakke om å lære av dem.

FORUT FOR SIN TID

Rolex var forut for sin tid med et program som skulle være inkluderende og samle så mange kunstformer – billedkunst, dans, teater, musikk, litteratur, film og arkitektur – under samme paraply. Det var et unikt kunstprogram i næringslivssammenheng, både når det gjaldt omfang og størrelse. Tjue år senere har programmet vist seg å ha en fantastisk effekt. Hvor mange programmer har et like stort fellesskap av kunstnere og kunstadministratorer som strekker seg verden rundt?

Siden 2002 har 1350 personer fra 120 land blitt nominert til programmet, og hundrevis av store kunstnere og innflytelsesrike navn i kunstverdenen har nominert unge kunstnere eller vært med som rådgivere. Frem til nå har 63 mentorer valgt 63 protesjeer fra 41 land. Rolex anser utviklingen av dette verdensomspennende kreative fellesskapet som et av programmets viktigste bragder.

KUNSTNERE AV HØYESTE KVALITET

Et annet bemerkelsesverdig aspekt ved programmet er at det har tiltrukket seg kunstnere i absolutt toppklasse. Brian Eno, Stephen Frears, David Hockney, Zakir Hussain, Robert Lepage, Mario Vargas Llosa, avdøde Toni Morrison, avdøde Jessye Norman, Crystal Pite, Julie Taymor, Kazuyo Sejima og Sir David Chipperfield er bare noen av de fremtredende kunstnerne som sjenerøst har gitt av sin egen tid for å delta.

Gjennom 20 år har Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative vunnet respekt og legitimitet i kunstneriske kretser for sin unike visjon om å gi omfattende opplæring av kunsttalenter fra hele verden, noe som har vist seg å være et viktig bidrag til å fremme topprestasjoner og sikre fremtiden innen kunst og kultur. Programmet har hjulpet eksepsjonelle, unge talenter med å nå sitt fulle potensial, oppmuntret til dialog på tvers av kulturer og disipliner, og skapt et kunstfellesskap som strekker seg verden rundt, på tvers av generasjoner.

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Dennis Hauger sin tilværelse som en av verdens mest spennende talenter innad Formel 1 & 2 sirkuset. Grønne klokker er noe som er meget i vinden, enten om det gjelder selve produksjonen eller designet. Interessen rundt Vintage klokker har virkelig tatt Norge med storm. Hva bærer de mest Kjente menneskene i verden? Urmaker Thomas Bjørnstad geleider oss igjennom Lommeurene sin fantastiske verden. Les Bjerke Magasinet nå!