H. Moser & Cie. lanseres hos Urmaker Bjerke i Karl Johans gate.

Tekst: Jon Henrik Haraldsen

Foto: Produsenten

Mandag 9. desember presenterer Urmaker Bjerke et eksklusivt samarbeid med en av klokkeverdenens mest spennende produsenter. H. Moser & Cie. er i dag en familiedrevet sveitsisk klokkeprodusent, som utfordrer det etablerte med originale design, unike funksjonelle komplikasjoner og utstrakt egenproduksjon av urverk og komponenter.

Den moderne inkarnasjonen av H. Moser & Cie. ble etablert i 2002, men Moser-navnet har dype røtter i den sveitsiske klokkeindustrien. «H. Moser & Co.» ble grunnlagt av sveitsiske Heinrich Moser i 1828, med fabrikk i Le Locle året etter. I 1848 flyttet den driftige gründeren virksomheten til Schaffhausen nordøst i Sveits, hvor Heinrich Moser fikk en nøkkelrolle i etableringen og utviklingen av regionens industri.

Med en årlig produksjon på rundt 1.500 klokker, lever H. Moser & Cie. opp til mottoet «Very Rare». Også teknisk byr Moser på sjeldent unike løsninger. Merkets evighetskalenderen tar høyde for både 30- og 31-dagers måneder, februar og skuddår, men fra utsiden avsløres ikke den avanserte mekanikken bak urskiven. Kun kjennere vil legge merke til den lille ekstra viseren for måned, som diskré hinter om klokkens eksepsjonelle indre.

I kolleksjonene «Endeavour» og «Venturer» går en rød tråd av raffinert eleganse med en freidig twist. Rektangulære «Swiss Alp Watch» er et helmekanisk ertende spark mot fremveksten av elektroniske smartklokker, mens kolleksjonen «Heritage» huser Mosers mest retro-orienterte modeller. Kolleksjonen «Pioneer» viser derimot H. Moser & Cie. fra en sporty og mer maskulin side. Med en robust konstruksjon og vannresistens på 120 meter, inviterer Pioneer-modellene til daglig bruk i en aktiv livsstil.

H. Moser & Cie er nå å finne i vår butikk i Karl Johans gate 31, Oslo og i vår nettbutikk.

H. Moser & Cie

Venturer Small Seconds

H. Moser & Cie

Swiss Alp Watch

H. Moser & Cie

Pioneer Centre Seconds