A. Lange & Söhne bygger videre på deres nye “sports-ur”, samt fortsetter å bevise nok en gang hvorfor de regnes som en av verdens fremste urprodusenter med et nytt tilskudd i Zeitwerk-familien.

ZEITWERK MINUTE REPEATER

I 2015 presenterte A. Lange & Söhne sin Zeitwerk Minute Repeater for første gang – verdens eneste klokke som kombinerer et mekanisk «jumping numerals display» med en desimal minute repeater. Den svært kompliserte modellen, hvor monteringen i seg selv krever flere måneder med arbeid, har frem til i dag kun vært tilgjengelig i platina. Nå, fem år etter debuten, lanseres den i hvitt gull med blå tallskive i et begrenset opplag på 30 eksemplarer.

Modellen, som måler 44,2 mm, gir en helt ny tolkning av den klassiske komplikasjonen «minute repeater». Den slående mekanismen – som slår ut ti minutters intervaller i stedet for 15 minutter, med doble slag – er helt overbevisende logisk gitt den spesielle “digitale” visningen av tiden. Så snart funksjonen aktiveres ved å bruke trykkeren klokken 10, kimer den tiden som er indikert på tallskiven. Man hører hva man ser. Og man ser hva man hører. For eksempel, når klokken er 7.52, slår den venstre hammeren 7 ganger, en gang for hver time. Deretter kommer fem doble toner for hvert 10. minutt, etterfulgt av høyre hammer som slår to høye toner, en for hvert minutt.

ODYSSEUS – Sporty eleganse i hvitt gull

Høsten 2019 lanserte A. Lange & Söhne en helt ny kolleksjon og nå vokser familien. Odysseus lanseres nå i hvitt gull med en integrert gummi- eller lærrem. Den sporty-elegante modellen har en stor dato- og dagvisning, en vannresistent urkasse, og en grå tallskive med helt spesiell struktur.

Når A. Lange & Söhnes produktutviklere kommer med nye ideer, må de først svare på et viktig spørsmål: er det mulig å integrere konseptet i en av de eksisterende produktfamiliene? Eller vil det kreve en helt ny tilnærming? I noen tilfeller er det ikke så lett å svare, og man trenger flere forsøk for å finne den beste løsningen. Dette var tilfellet med Odysseus. Da det ble klart at kombinasjonen av den ikoniske store datoen i den klassiske doble visningen, med en like stor visning av dag på motsatt side gav et helt særegent design, var det full enighet om at denne modellen skulle bli en del av den 6. kolleksjonen til A. Lange & Söhne. Den nye kolleksjonen ble lansert 24. oktober 2019, nøyaktig 25 år på dagen etter debuten av den første kolleksjonen lansert av Walter Lange og Günter Blümlein. Odysseus er designet for aktive mennesker som ønsker å bruke Lange-klokken sin i situasjoner der en mekanisk modell vanligvis ville blitt valgt bort.

Modellen måler 40,5 mm og finnes nå i hvitt gull. Viserne og timemarkørene i hvitt gull gir en god kontrast til den mørke grå tallskiven, og sikrer derfor god lesbarhet. Den integrerte remmen er tilgjengelig i skinn eller sort gummi. Sistnevnte har luftekanaler på innsiden for god bærekomfort. Urverket i klokken er deres in-house L155.1 DATOMATIC kaliber utviklet eksklusivt for Odysseus-kolleksjonen.

Dette var en oversikt over A. Lange & Söhne sine nyheter og her kan du se mer fra A. Lange & Söhne i vår nettbutikk. Følg oss på sosiale medier for å få førstehåndsinformasjon om når de siste nyhetene fra klokkeverdenen ankommer våre butikker.