Tudor våger der andre ikke tør, og utfordrer etablerte sannheter med attraktive klokker til konkurransedyktige priser.

Etter å ha levert dykkerklokker til den amerikanske marinen i en årrekke, utviklet Tudor i 1967 en unik prototype under kodenavnet «Commando». Den barske klokken kom aldri i aktiv tjeneste, og var lenge et lite kjent kapittel i Tudors rike historie. Tudor Black Bay P01 er ikke bare en hyllest til den mytomspennende klokken, men bekrefter også at den faktisk eksisterte. I tråd med konseptet bak «originalen», har Tudor utstyrt klokken med en mekanisme som låser den roterbare bezelen med et enkelt klikk. Den tøffe kassen er vanntett til 200 meter, og huser Tudors kronometer-sertifiserte kaliber MT5612. Med sjarm og særpreg er P01 en av markedets råeste eventyrklokker.

 

Tudor Black Bay Bronze har allerede rukket å bli en moderne klassiker. I 2016 tok den bronsekledde dykkerklokken prisen «Petite Aiguille», under prestisjetunge Grand Prix d’Horlogerie de Genève – klokkeverdenens Oscar- utdeling. For 2019 har modellen fått en lett opp datering med skifergrå urskive og bezel. Fortsatt vil bronsekassen utvikle en personlig karakter over tid, som  følge av bruksmønster og ytre  miljø.

 

Små forandringer gir noen ganger en helhet som er større enn summen av endringene. På papiret er Tudor Black Bay Chronograph S&G bare en liten oppdatering av Tudors automatiske kronograf, hvor innslaget av gull er den største nyheten. Tudor har imidlertid foretatt flere små justeringer, med en tynnere kasse og et mer vintage- inspirert safir glass. Når urskiven i tillegg er hevet nærmere glasset, blir helheten nær fullkommen. Montert på Tudors nye  militær-inspirerte lærrem sendes  tankene straks på en nostalgisk tidsreise tilbake til 60- og 70-tallet.

 

S&G – «Steel & Gold» – er også temaet for søsknene Black Bay 32, 36 og 41. De sporty klokkene er mer elegante enn noensinne, og kommer nå med en lekker ny lenke, eksklusivt levert til disse modellene. Gullet tilfører klokkene varme og kontrast, og kombinasjonen av børstet og polert finish vitner om høyt raffinement. Urskivens ut forming har klare referanser til Tudors legendariske dykkerklokker fra 50-tallet, og de  karakteristiske «snowflake»- viserne som dukket opp for første gang i 1969. Black Bay 41/36/32 S&G er en attraktiv miks av tradisjonell estetikk og moderne kvalitet.