Foto:  Signe Fuglesteg Luksengard

Det er selvfølgelig med stor glede at vi ser at klokkeinteressen i Norge er større enn noen gang, og det er klokker fra kvalitetsprodusenter som er i fokus for de aller fleste. En solid mekanisk klokke har et langt liv og ofte flere eiere, men mange opplever det som utrygt både å kjøpe og selge klokker i dagens bruktmarked. Selv om de fleste som selger klokker er seriøse, er muligheten for å bli lurt alltid tilstede.

Lidenskapelige klokkeentusiaster

De klokkene vi selger hos Urmaker Bjerke er av en slik kvalitet at hvis du tar godt vare på dem, tar de nødvendige servicene og vedlikeholdet kan de vare nesten evig. Det er mer sannsynlig at dine preferanser og smak forandrer seg enn at klokken din slutter å tikke. Kanskje du rett og slett får lyst til å bytte den ut med noe nytt, og da har vi den nødvendige fagkunnskapen som skal til for å gjøre nettopp det på en enkel måte. Halvor Bjerke er en av dem som har lengst erfaring med klokkemarkedet i Norge, og han har lyttet til kundene som lenge har etterspurt en god løsning på kjøp og salg av brukte klokker.

– Det er ingen hemmelighet at mange klokker holder seg svært godt i verdi, og noen av de aller mest populære modellene kan være verdt langt mer enn det de i sin tid ble kjøpt for. Det er det vi liker å kalle varige verdier, og selv om vi aldri ville anbefale eller oppmuntre noen til å kjøpe en klokke for investeringens skyld, er det likevel verdier som det er vel verdt å ta vare på, sier Halvor Bjerke og understreker at både kjøp og salg av klokker helst bør styres av hjerte og lidenskap.

En enkel forretningsmodell

Vi har forsøkt å imøtekomme det som vi har opplevd som et ønske fra kundene våre, som ofte sier at de kunne tenke seg å selge en klokke eller ha mulighet for å bytte en klokke inn i en ny. Det blir nå en mulighet, og du kan velge om du ønsker at vi selger klokken din, eller at du får et beløp til gode som du kan bruke til å kjøpe en ny klokke i en av våre butikker.

For at vi skal kunne selge de brukte klokkene med garanti er det likevel noen praktiske steg som er nødvendige for å kvalitetssikre handelen. Hva gjør du hvis du har en klokke du ønsker å selge? Da fyller du ut skjemaet som det er linket til på denne siden slik at vi kan gjøre en vurdering på om klokken er av interesse. Vi har valgt å satse på merker vi allerede har solid fagkunnskap på slik at vi kan gi god service og trygghet, og det er fortrinnsvis de merkene vi fører i butikkene. Du vil bli kontaktet etter 7-10 dager med en tilbakemelding, og informasjon om veien videre i prosessen. Innlevering av uret avtales på forhånd, og urmakerne vil gjøre de nødvendige undersøkelsene. Hvis det er behov utføres det service og reparasjoner før klokkene blir lagt ut for salg med en grundig utarbeidet tilstandsrapport. Klokken vil bli solgt med ett års garanti, som kan gjøre terskelen for å kjøpe en brukt klokke lavere for de fleste.

– Vi har lenge vurdert om vi skal bli en aktør i markedet for brukte klokker. I takt med at interessen for klokker har økt har også tanken modnet, og nå mener vi at tiden er inne. Vi tar sikte på å gjøre dette etter en trygg og forutsigbar modell for alle involverte parter, sier Joakim Bjerke.

Vi trenger klokker for å åpne butikken

– For å komme i gang trenger vi klokker, og derfor er det allerede nå mulig å fylle ut et skjemaet du finner på denne siden slik at vi kan ta en vurdering av klokken du vil selge. Målet er å åpne for salg på nett så raskt som mulig. Vi er avhengige av å bygge opp et lite lager av klokker før vi åpner butikken, forteller Joakim Bjerke og sier at nysatsningen Bjerke Vintage & Pre-owned vil åpne i løpet av kort tid.

Urmaker Bjerke tror at markedet for brukte klokker er stort, og at det er plass til en seriøs aktør. Tanken bak satsningen er å gjøre handelen til en trygg og kvalitetssikret opplevelse. Klokkene vil bli sjekket av urmakere som er autorisert av fabrikantene og du vil være trygg på at klokkene er ekte og i god stand.

– Det er også grunnen til at vi har valgt å satse på de merkene vi fører i butikkene våre. Der har vi fagkunnskap, tilgang til deler og ikke minst nødvendig kompetanse for å vurdere både klokkene og finne en pris vi mener er realistisk. Vi har valgt et konsept hvor tanken er at det meste vil foregå på nett, og tar sikte på å lage en så enkel og brukervennlig plattform som mulig. Hvis dette går som vi tror og håper vil både kjøpere og selgere av brukte klokker få tilgang til en trygg, oversiktlig og god måte å handle klokker på, sier Joakim Bjerke som gleder seg til å bruke kompetansen til Urmaker Bjerke for å gi kundene et mulighetsrom for å dyrke klokkeinteressen sin.