Det er favoritt-tiden på året for alle klokkeinteresserte, det er nemlig nyhetsslipp fra flere av de mest anerkjente merkene i klokkebransjen. 

Vacheron Constantin – CLASSIC WITH A TWIST

Det ruller ut flere nyheter fra Sveits, og Vacheron har kommet med masse spennende nytt. I kjent stil fra merket er fokuset på det klassiske, men i år ønsker de også å være noe mer “lekne”.

AMERICAN 21

Jubileum for klokkekolleksjoner og spesifikke modeller er en gyllen mulighet til å slippe spennende nyheter fra de store klokkeprodusentene. Vacheron Constantin er ikke et unntak og slipper 3 nye modeller fra American 21-serien for å feire seriens 100 års-jubileum. Ikke overraskende kommer det dristige designet til serien, med sin 45-graders rotasjon fra de “glade” tjueårene, helt i tråd med denne tidens fokus på uhemmet kreativitet.

COLLECTION EXCELLENCE PLATINE

Den anerkjente klokkeprodusenten Vacheron Constantin har aldri vært fremmed for å å skape og produsere noen av de mest kompliserte, men samtidig estiske urene vi finner her i verden. Klokkekjennere av merket vil kjenne igjen “Rattrapante Caliber 3500”, et legendarisk urverk innad Vacheron Constantin. Urverket er bestående av peripheral rotor, split-seconds-selvtrekkende urverk og samtidig er dette et svært slankt urverk. De fleste av oss har nok verken hørt om dette urverket, eller husker det svært godt, det er nemlig kun blitt bruk en gang tidligere i 2015 (Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph).

Etter en en lengre pause er nå verket tilbake i en ny klokke: Collection Excellence Platine. En lekker dressklokke av ypperste urmakerkunst. Kassen er i platina og måler 42.5 mm.

OVERSEAS – AROUND THE WORLD IN STYLE

Nær bundet til eventyrets ånd, tar Overseas-samlingen deg i dag på en veldig spesiell tur, en reise til det uendelig små, en odyssey inn i tidens intrikate mekanismer. Velkommen til en verden der detaljer gjør hele forskjellen.

En av nyhetene innad denne serien er to modeller kalt Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton og Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin. To slanke evighetskalendere i hvitt-gull som begge måler 41.5 mm. Forskjellen på modellene er at den ene har et «skjelettifisert» utseende hvor det er innsyn til urverket fra både fram og baksiden av klokken. Begge modellene er basert på samme urverk (1120 QP), men det er likevel noen forskjeller grunnet den ene er «skjelettifisert» som nevnt ovenfor.

Den siste nyheten fra Overseas kolleksjonen er Overseas Tourbillon. En lekker og komplisert modell som leveres i rødt gull eller rustfritt-stål.

LES MÉTIERS D’ART THE ART OF CRAFTING THE WORLD

Store oppdagelsesreisende har endret vår oppfatning av verden og seilt seg på ukjente hav som søker nye territorier å utforske. For å feire disse visjonære mennene som kan se hva som var utenfor horisonten, inviterer Métiers d’Art-samlingen deg til å legge ut på en reise med tre berømte portugisiske sjømenn: Bartolomeu Dias, Vasco Da Gama og Pedro Álvares Cabral.

Miniatyrmesterverk, med Grand Feu emaljeskiver inspirert av et kart fra Miller Atlas fra 1519, hvorav en reproduksjon holdes i det portugisiske sjøfartsmuseet (Museu de Marinha – Lisboa).

Manufacture 1120 AT-urverket har en «off-center»-visning av timer og minutter, og gir dermed god plass til å uttrykke Vacheron Constantin kunstneriske håndverk.

Vacheron har også sluppet en rekke andre nyheter innad Égérie-serien og noen nye modeller fra deres “Les Cabinotiers” kolleksjon, men dette var en kort oversikt over de mange nyhetene fra den historierike produsenten.

Har du spørsmål rundt noen av nyhetene til Vacheron Constantin? Ta kontakt med oss her.