Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Rolex Lady-Datejust, kvinners førstevalg 

forside

Oppdatert

26. april 2024

Om du leter gjennom sakene til din bestemor og finner et armbåndsur, er sannsynligheten for at det er en Lady-Datejust, relativt stor. Ved siden av andre Rolex-modeller kan den virke sjenert, på grensen til anonym. Den lille størrelsen til tross, Lady-Datejust har langt mer å by på enn det som avsløres ved første øyekast. 

DSCF1720

Datejust-serien skriver seg tilbake til 1945 og var revolusjonerende da den kom, gitt at den hadde datofunksjon som skiftet ved midnatt. Til forskjell fra Rolex’ andre modeller med en tydelig målgruppe som dykkere eller racingsjåfører, var Datejust sitt største fortrinn at den kunne passe inn i livets mange anledninger og kle nærmest alt. Den ble en instant hit. Imidlertid bestod serien kun av herre-ur.

Potensialet i dame-ur 

Klokkebransjen anno 40-50 tallet var skjønt enige om at et ur for en kvinne, først og fremst var et smykke. Da det i tillegg bød på en større utfordring å lage et urverk med samme stabile kvalitet i mindre størrelse, lot de fleste produsenter være. Hans Wilsdorf derimot så potensialet i markedet og tok utfordringen. Et arbeid som resulterte i Rolex sin kanskje mest solgte modell noensinne. 

I 1957 kom den første Lady-Datejust 26 på markedet og på lik linje med resten av serien, satte den en ny standard for hva et dame-ur skulle være. Året består av flest hverdager, og Lady-Datejust 26 skulle tåle hver eneste en av dem, samtidig som den tok seg pent ut og tilførte et snev av eleganse. At bestemor eller mor derfor valgte en Lady-Datejust 26, er svært forståelig. 

DSCF2321

Magien med Lady-Datejust ligger i muligheten til å kunne gjøre den til «sin» klokke. Utvalget innad i hver referanse er stort, enten man ønsker en mer nedtonet sportslig utgave, eller en luksuriøs versjon som skinner av diamanter. Grunnleggende er det klassiske designet i gull/stål, så lett å kombinere med både sølv og gullsmykker og annet tilbehør, at den selv uten tilpasninger fortsatt føles spesialtilpasset og svært personlig. Siden kvinner har en mengde accessoirer å velge mellom, er mange tilfreds med å ha kun en klokke. Gjennom generasjoner har valget således falt på Lady-Datejust. 

«Arketypen», Lady-Datejust ref. 69173 

Ref. 69173 går for å være selve arketypen blant Lady-Datejust. Selv om konfigurasjonsmulighetene var mange også da, er det gjerne kombinasjonen Jubilee-lenke og champagne skive som er blitt stående igjen for å være den aller mest klassiske. Det som sjelden får oppmerksomhet i Lady-Datejust sammenheng, er urverket. Kaliber 2135 holder fortsatt rekorden som urverket med høyeste score på ved første test ved COSC sertifisering. 

DSCF8745.jpg22

Hvorfor endre en «winning recipe?»  

Lady-Datejust 26 endret ikke størrelse før i 2015, sammen med at trenden i klokkeverdenen pekte mot større ur. Nå som trend-pendelen atter svinger mot mindre ur, er en Lady-Datejust 26 det perfekte tilbehør for kvinner som søker en klokke som er både elegant, pålitelig og alltid rett.