Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Nye gamle klokker

DSCF5528-Edit.jpg_komp

Oppdatert

18. januar 2024

Det finnes mange fine klokker rundt omkring som fortjener å bli brukt, heller enn å ligge og støve ned i en skuff.  

_DSC5371_komp

– ERFARINGEN ETTER SNART TO ÅR med drift av Bjerke Vintage & Pre-owned er god for alle 

parter, både for oss og dem som ønsker å kjøpe eller selge klokker. Det har vært en bratt læringskurve, men vi har allerede høstet gode erfaringer og er i stand til å tilby en strømlinjeformet og trygg prosess. Vi er også i ferd med å styrke satsningen og utvikle konseptet videre. Det er helt klart at dette tilbudet har slått an, og vi ser på det som en naturlig del av vår virksomhet, sier Julie Ulrikke Øynebråten, avdelingsleder hos Urmaker Bjerke. 

Det var ingen overraskelse for Urmaker Bjerke at det var mye aktivitet i bruktmarkedet. Hypotesen om at det måtte finnes plass til en seriøs aktør som gjør handel med brukte klokker på en trygg og kvalitetssikret måte viste seg å være riktig. 

– Ja, det er viktig at det er trygt både for kjøper og selger, og her er alle klokkene sjekket av sertifiserte urmakere. Det er mange som opplever det som en ekstra trygghet at vi er en autorisert forhandler av merkene vi tilbyr brukt, og for oss er det viktig at det er kvalitet i alle ledd av klokkehandelen. Enten du skal kjøpe eller ønsker å selge. Tilgangen på klokker er god, og vi tar imot det meste. Forbeholdet er at det må være merker vi fører, rett og slett fordi vi skal ha urmakere som kjenner klokkene og kan vurdere tilstanden, men også ha tilgang til originale deler. Utvalget skal være variert og bredt, og det er et poeng at mange skal ha muligheten til å finne noe interessant. Vintage & Pre-owned er for samlere som er på jakt etter noe unikt, men også for alle som kunne tenke seg å kjøpe en brukt hverdagsklokke. 

DSCF2324_komp

Har det vært andre ting dere oppdaget eller ble overrasket over etter at Urmaker Bjerke gikk inn i bruktmarkedet? 

– Det har vært interessant å observere at det internasjonale og norske klokkemarkedet er ganske likt og har en del fellestrekk, kanskje ikke alltid på pris, men i forhold til hva folk er på jakt etter er det likheter. Med erfaringen vi allerede har opparbeidet oss ser vi at vi treffer enda mer presist på prisingen av klokkene. Det er bra både for kjøper og selger, og gjør handelen forutsigbar og oversiktlig. Det er også litt gøyå se at miksen av merker som blir solgt brukt er nokså identisk med det som blir solgt nytt. Vi jobber etter de samme prinsippene uansett om du kjøper en ny eller en brukt klokke. Opplevelsen av kvalitet skal gjenspeile seg i utvalg, service og trygghet. 

DSCF6537-Edit_komp
Julie Ulrikke kan fortelle at selv om prosessen har blitt mer velsmurt har det likevel vært ting som kan forbedres. – Presentasjonen av klokkene er viktig siden vi foreløpig driver salget via nett. Det krever en så god gjengivelse av virkeligheten som mulig. Det handler om alt fra å skrive tekster med den nødvendige informasjonen til å ta bilder som yter klokkene rettferdighet. Vi har hittil hatt fokus på å høste erfaringer, noe som har ført til bedre flyt og økt tempo i prosessen fra vurdering av klokkene til de er kontrollert av urmakerne og legges ut for salg. Det er kanskje likevel litt skummelt for noen å kjøpe en brukt klokke uten å ha sett den, selv om bildene er gode? – Det skjønner vi, og hvis folk ønsker å se klokkene kan de kontakte oss for å avtale en visning. Vi ønsker å fortsette å utvikle konseptet, og det er ikke utenkelig at det vil bli en fysisk butikk med utstilling. Jeg skal ikke love noe som helst, men det ville jo være en naturlig konsekvens hvis trykket fortsetter å være like stort som nå, avslutter Julie Ulrikke.
SoMe_Bjerkemagasin23

I det nyeste Bjerke Magasinet får vi et innblikk i Bjerke-familien og deres hverdag i den familieeide bedriften som fylte 100 år i 2023. Fargerike klokker er mer populært enn noen gang, og klokkeverdenen bader i friske farger og spennende nyanser. Å ta gode klokkebilder er en egen kunst hvor man må tenke på alt fra lyssetting til miljø. Shetlands-gjengen tok med seg et knippe klokker som virkelig tåler sjøsprøyt på seilasen fra Bergen til Lerwick. Verkstedet i Oslo har fått en skikkelig oppgradering og Urmaker Bjerke i Bergen har fått nytt og større lokale i Strandgaten 7. Les Bjerke Magasinet nå!