Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Omega Speedmaster Speedy Tuesday

Speedy2

Oppdatert

03. april 2024

For de fleste klokkeinteresserte og Omega Speedmaster eiere er nok begrepet Speedy Tuesday velkjent. Begrepet startet som en "hashtag" i sosiale medier tilbake i 2012. I dag brukes denne markeringen ofte med et bilde eller såkalt "wristshot" av en Omega Speedmaster. Som navnet innebærer, skal denne hashtaggen og bildet publiseres på tirsdager. For alle Speedmaster eiere har denne dagen i uken nesten blitt hellig, og skal settes av til å bære denne klokken.

Speedy2

Hele historien til #SpeedyTuesday skal som nevnt ha startet i 2012, da redaktøren av nettstedet Fratellowatches.com, Robert-Jan Broer publiserte et bilde av en Omega Speedmaster med hashtaggen #SpeedyTuesday under. Det var dette innlegget som på mange måter introduserte klokkeentusiastene for begrepet som nå har blitt velkjent verden over.

Speedy1
I januar 2017 sendte Omega ut en e-post til sine kunder, hvor man fikk muligheten til å bestille en Speedmaster med navnet "Speedy Tuesday", via en lenke i denne e-posten. Denne modellen tok mange på senga, da den ble lansert uten forvarsel. Klokken ble kun lansert online, som en liten hyllest til at det var på internett at hashtaggen hadde blusset opp. Det var også en limitert modell, som kun ble produsert i 2.012 eksemplarer. Dette tallet ble ikke tatt ut av løse luften, men var en markering av at det var i 2012 hashtaggen dukket opp for første gang.

Modellen ble rettet mot entusiastmiljøet, ettersom den tok flere velkjente designelementer fra tidligere utgaver. Først og fremst er mye av designet hentet fra "Omega Speedmaster Alaska Project III" fra 1978. Dette kommer tydelig frem igjennom klokken sine hvite "subdials" og finishen på kassen. På baklokket ser vi kanskje den sterkeste referansen, da det står: “SPEEDY TUESDAY ANNIVERSARY – A TRIBUTE TO ALASKA PROJECT III”, sammen med “LIMITED EDITION og xx/2012”. Et annet unikt designelement er bruken av lume. Alle viserer og markører har blitt luminert, samt en generøs mengde lume på "subdialsene" gir klokken et særegent preg.

Omega-SpeedyThuesday-ALASKA-1
Klokken levers på en sort og hvit NATO-rem og kommer uten eske. Istedenfor leveres den i en klokkerull av skinn, men ed ekstra skinn-rem og et verktøy til å bytte reimene. Urverket i klokken er "Omega 1861" med manuelt opptrekk. Det er det samme urverket som benyttes i de fleste klokkene i Speedmaster-kolleksjonen og er en videreutvikling av urverkene som har blitt brukt i disse klokkene siden introduksjonen.
SoMe_Bjerkemagasin23