Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Paul Newman & Rolex Daytona

DSCF7943-Edit

Oppdatert

15. mars 2024

221103-paul-newman-rolex-daytona-6239
Paul Leonard Newman er en tidligere skuespiller og racerfører, som i senere tid har blitt et velkjent navn innen klokkeverden. Han ble født i 1925 og i sine første leveår bodde han i Ohio sammen med sine to foreldre og broren, Arthur. Han viste tidlige en interesse for teater og opptrådde flere ganger i ung alder. Som ung mann under 2. verdenskrig, ble han sendt til Hawaii der han tjenestegjorde frem til krigen tok slutt.

Paul Newman tok opp skuespill og teater etter krigen. Han gjennomførte en bachelorgrad i drama i Ohio, før han tok et år på «Yale School of Drama». I 1951 ankom han New York City og gjorde sin debut på Broadway i 1953. Etter et par år i NYC, følte han seg klar for nye eventyr og flyttet til Hollywood. Hans virkelige gjennombrudd kom igjennom filmer som «Picnic» og «Flammende Sommer» under siste halvdel av 50-tallet.

DSCF7943-Edit
DSCF8092-Edit

Paul Newman og bilsport

Newman var svært interessert i biler og motorsport. For å spille i filmen Winning i 1969, måtte han lære seg å kjøre racerbil. Han gjorde sin debut som racersjåfør i 1972 på Thompson International Speedway. I løpet av sine aktive år som sjåfør deltok han blant annet i 24 timers løpet i Le Mans, Trans-Am Serien og 24 timers løpet på Daytona. Han startet også sitt eget lag, som het Newman Freeman Racing, som deltok i Can-Am serien. Han kjørte billøp helt til hans siste leveår, som var i 2008.

Rolex Daytona referanse 6239

I 1969, året hvor han tok opp bilkjøringen fikk han en gave fra sin kone Joanne Woodward. Dette var en Rolex Daytona fer. 6239, som var kjøpt på Tiffany`s i New Tork. Modellen ble inngravert på baklokket med teksten: «Drive Carefully, Me» og skulle bli Paul Newman sin hverdagsklokke. Han var en av de største stjernene i Hollywood på 70-tallet, og ble sjeldent fotografert uten hans kjære Daytona på armen. I siste halvdel av 80-tallet var ikke lenger klokken å se på armen til Newman, og det ble mye spekulasjoner om hvor den hadde blitt av. Klokken dukket ikke opp før 30 år senere. Det viste seg at Newman hadde gitt klokken til sin datters kjæreste, James Cox. Han hadde tatt vare på den frem til han bestemte seg for å selge den på auksjon, etter Pauls død. I 2017 ble klokken solgt på auksjon av auksjonshuset Phillips for hele $17.752.500.

DSCF8163_komp
Rolex_Daytona_1x1

Rolex Daytona referanse 6263

Han fikk også en annen Rolex Daytona i gave av sin kone Joanne. Den andre modellen han fikk har referansen 6263, som har en sort skive med hvite øyne. Klokken blir nå referert til som Rolex «Big Red», fordi den har Daytona skrevet i store røde bokstaver over det nederste «øyet» på klokken. Også den klokken hadde blitt gravert på baklokket. Denne gangen lød teksten: Drive Slowly, Joanne. Klokken beholdt han helt til han lå i sykesengen under en av sine siste dager. Når hans datter Clea kom på besøk, tok han av klokken og ga den til henne.

Paul Newman har eid flere forskjellige Daytonaer opp igjennom årene, men det er disse to modellene som har fått mest oppmerksomhet de siste årene. Blant de andre Daytonaene han har finnes det en med sort skive og et Zenith urverk inni og en med hvit skive og et Zenith urverk. Han har også eid en Daytona i hvitt gull med sort skive.

Miljo-liggende-Daytona
SoMe_Bjerkemagasin23