Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

VINTAGE UTVALGTE

Header_OMEGA

Oppdatert

29. mai 2024

Denne ukens vintage utvalgte er en riktig vintage godbit, et gentlemanns-ur perfekt for sommerdressen og et dykkerur som vil synes hvor enn det skal være. Tre svært ulike stiler, som alle imøtekommer hver sine behov.  

Speedmaster er nærmest by default en klassiker og behøver ingen videre introduksjon. Denne Pre-Moon Ed White, er derfor en klassiker blant klassiskere å regne. Det er samme referansen som gjennomgikk NASAs intense testing i 1964, før den ble godkjent i 1965. Det er også den siste modellen som ble produsert før «Professional» alltid var å finne på skiven. Sist men ikke minst, var det denne modellen Ed White bar da han ble den første astronauten som gjennomførte en romvandring.  

Ref 105.003 er derfor en ettersøkt referanse for samlere, da den bærer ekstra mye historie og personlighet.  

Naturlig nok for et ur fra 1964, har dette noe slitasje på kassen. Uret hadde service på fabrikk høsten 2023. 

OMEGA1x1

Den som er i markedet for en klassisk dressklokke som oser gentleman, bør få øynene opp for Breguet. Den «oser» på en subtil måte, må vite. Det er tross alt det som kjennetegner en gentleman. Et enkelt valg til ukens vintage utvalgte.

Som et av de eldste merkene har Breguet en rik historie, som kommer godt frem i de klassiske Breguet viserne i elektrisk blå. Gullkassen kombinert med den hvite skiven kan minne om fordum tiders lommeur, denne klokken har dog langt mer moderne teknologi under lokket. Med mikromagneter skapes en kunstig gravitasjonskraft, slik at avgjørende deler av urverket blir vektløst. Dette gjør det svært sjokkresistent og stabilt, men minimalt med slingringsmonn.  

Dette uret er fra 2022 og er svært pent brukt.  

Breguet1x1

Dette Special Edition Fifty Fathoms 500 Fathoms maxer på alle fronter, men med hell. Skiven er lakkert i en sort SuperLuminova, hvilket gjør den til et riktig skue i stummende mørke og således lett å lese av. Gummiremmen gjentar de kantete formene i skiven og gir er rytmisk helhet. Alt som behøves er en rød sekundteller og sammen med den velkjente kurvede bezelen, er denne klokken like lekker som unik. For ikke å glemme det åpne baklokket som viser alle detaljer på Blancpains 1315. Med gangsreserve på 120 timer er dette en utholdende, robust og unik klokke som er klar for alt. 

Dette uret er fra 2020 og er meget pent brukt og tilnærmet uten merker.  

BP1x1