Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Dykkerur

PAM01232_Wide-(3)

Oppdatert

20. februar 2024

Dykkerur hadde fra tidligere av en klar hensikt – de ga nøyaktig og synlig tid i mørket under vann, og ved hjelp av en roterende bezel kunne de måle tiden på et dykk. Samtidig var de tøffe nok til å tåle trykket som finnes nede på havets dyp.

Disse inkluderer en enveis roterbar bezel med markører hvert femte minutt, en indikasjon på at klokken går mens den er i totalt mørke (for eksempel en opplyst minutt- eller sekundviser), motstandsdyktighet mot magnetiske felter, tåler støt, og muligheten til å lese av tiden fra 25 cm. avstand.

Det er også en rekke andre trekk som hører til dykkerur. I tillegg til kassen i rustfritt stål (vanligvis med matchende lenke, men remmer av andre materialer fungerer også), har et dykkerur lume på de fleste, om ikke alle, markører. På den måten kan tiden og annen viktig informasjon ses i totalt mørke på havbunnen.

PAM01229_Wide-(1)

Dykk langt- og lenge nok, og en heliumsventil, ofte plassert rundt klokken 10, vil komme til nytte. Fordi heliumatomer er de minste naturgasspartiklene, kan de, når de er under trykk fra et dyphavsdykk, sive gjennom klokkens vanntette forseglinger. Selv om det ikke er et problem i utgangspunktet, bygges det opp en trykkforskjell i og utenfor klokken når du går tilbake til overflaten. Trykkforskjellen kan potensielt forårsake betydelig skade på klokkens delikate urverk, eller få glasset til å bokstavelig talt sprette av. Heliumsventilen lar heliumpartikler unnslippe, balanserer indre og ytre trykk, og forhindrer skade.

Dykkerur hos Urmaker Bjerke

Både på nett og i butikk har vi et stort utvalg av dykkerur. Selv om dykkerur må oppfylle visse kvalifikasjoner for å faktisk få betegnelsen dykkerur, er det store forskjeller i utseende, farge og design.

Breitling Superocean Automatic

Nye Superocean som ble introdusert i 2022 er et funksjonelt, kult og moderne dykkerur. Denne tøffe klokken er perfekt for de som ønsker et ur som passer til alt. Modellen kommer i 42 og 44mm, og hvis man virkelig føler seg sprek finnes det en modell med orange skive. Klokken er vanntett ned til 200 meters dybde, og er dermed en skikkelig dykkerklokke.

A17376~1

Panerai Luminor Marina ESteel Blu Profondo

Som en den av den nye Luminor Marina eSteel kolleksjonen til Panerai, er denne modellen produsert i resirkulerte materialer. Modellen er vanntett ned til 300 meter, og tåler dermed bruk i vann svært godt. Den klassiske puteformen på kassen, sammen med den ikoniske kronebeskyttelsen, gjør at klokken som passer svært godt til sommeren.

PAM1157-(1)

OMEGA Seamaster Planet Ocean 600

En barsk og tøff klokke med en stilig fremtoning. Planet Ocean-serien i fargefulle varianter har alltid vært en populær modell innad dykkerur, og med god grunn. Det nyeste tilskuddet i kolleksjonen inneholder den velkjente keramiske, dreibare dykkerbezelen som er montert på en 43,5 mm stålkasse. Uret er vanntett opp mot 600 meter og har en heliumsventil. Urverket i denne modellen er Omegas egne Master Chronometer Calibre 8900, som er synlig gjennom kassens åpne baklokk.

OMEGA_PO

TAG Heuer Aquaracer 300

Denne modellen med grønn skive og vanntetthet ned til 300 meter er perfekt for sommeren. Fargen på skiven er med på å gjøre den til en stilfull sommerklokke, samtidig som den tåler aktiviteter i vann. Modellen måler 43 mm og er laget i Grade 2 titan, et svært lett og ripebestandig materiale, med en unik sandblåst finish.

Aquaracer-5.-WBP208B1
SoMe_Bjerkemagasin23