Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Verksted

Verksted & service

Urmaker Bjerke har to toppmoderne autoriserte urmakerverksteder som utfører service på ur fra vår portefølje av merker. Våre dyktige og dedikerte urmakere deltar jevnlig på kurs hos produsentene og holder seg oppdatert, samtidig som at vi har tilgang på godkjent utstyr, maskiner og ikke minst originale deler.

Kompetanse

Å justere og vedlikeholde et kvalitetsur er en omstendelig oppgave som krever store faglige og tekniske ressurser. Urmakerne hos Urmaker Bjerke innehar mange års erfaring, i tillegg til lang utdannelse og årlig kursing i utlandet og på fabrikkene i blant annet Sveits. På den måten kan de holde seg faglig oppdatert og perfeksjonere sin kunnskap.
Urmaker Bjerke har nye og moderne urmakerverksteder i både Oslo og Bergen. De er utstyrt med de beste tekniske hjelpemidler som finnes, og maskinene er de samme som blir benyttet på produsentenes egen fabrikker. Dette, sammen med et stort delelager, gjør oss i stand til å utføre de fleste serviceoppdrag.

Har du spørsmål til verkstedet vårt eller om service, kontakt oss direkte på service@urmaker-bjerke.no

Hva skjer når du leverer en klokke inn til service hos Urmaker Bjerke?

Det første urmakerne hos Urmaker Bjerke gjør er å identifisere klokken. Alle klokker har et unikt serienummer slik at urmakerne kan se historikken og ikke minst registrere det som gjøres på service. For å få en oversikt over hva som må gjøres for å få uret i god stand foretar urmakerne en visuell undersøkelse. Kosmetiske feil på klokken vurderes, lokket bak på urkassen åpnes slik at tilstanden på urverket kan bedømmes. Når denne innledende undersøkelsen er gjort vil du som kunde motta et pristilbud, der vi vil også gi deg en estimert leveringstid.
Resten av prosessen foregår i en helt bestemt rekkefølge som du kan lese mer om videre.

Prosessen bak en full service

1. Demontering

Lenken fjernes, urkassen åpnes og selve urverket tas ut og demonteres. Urmakerne kan allerede her finne feil eller slitasje på deler, men ofte oppdages ikke skadene før delene er renset.

2. Rensing

De enkelte delene av urverket renses i en spesialmaskin. Selve rensingen er en avansert prosess i fire steg som omfatter ultralyd og tre forskjellige rensevæsker. Urmakerne undersøker nå hver eneste del, og identifiserer hvilke som må byttes ut.

3. Montering

Urverket settes nå sammen, og hver enkelt funksjonelle del av urverket blir smurt med spesialsmørning. Det benyttes 4 forskjellige oljer, og i et gjennomsnittlig mekanisk ur er det rundt 50 punkter som trenger smørning for å hindre friksjon og slitasje. I denne delen av prosessen blir det også søkt etter uregelmessigheter og feil som må rettes.

se_paa_deler

4. Kalibrering

Det er vanlig å gjøre flere tester og justeringer. Presisjonen testes over flere dager og eventuelle feil og uregelmessigheter utbedres.

Endre_gange_farge_bilde

5. Polering

Her blir lenke og urkasse rengjort og polert. Skader, riper og merker utbedres og eventuelle deler skiftes ut.

Polering_av_Rolex

6. Caseing

Klokken monteres sammen, urverket settes på plass i kassen og alle pakninger blir skiftet. Det blir foretatt en endelig test på nøyaktighet.

Rens

7. Trykktest

Klokken blir testet i et trykkluftkammer, og ved eventuelle lekkasjer blir urverket tatt ut og klokken testet i vann for å avdekke lekkasjen uten å skade urverket.

Bjerke290319-verksted-05

8. Kvalitetskontroll

Avslutningsvis blir klokken testet i en simulator som etterligner bevegelsesmønsteret til oss mennesker. Gangreserve og nøyaktighet testes etter krav som er spesifisert fra fabrikantene. Hvis det avdekkes feil vil klokken igjen bli demontert, men det hører med til sjeldenhetene. Klokken er nå klar til å tikke igjen, og Urmaker Bjerke gir 24 måneders garanti ved en full service.

Gangreserve_hjul

Våre anbefalinger for normalt vedlikehold av klokken:

  • Full service anbefales ca hvert 5.-7. år.
  • Pakningsbytte og trykktest ca hvert 2.-3. år.
  • Batteribytte ved behov. Har klokken stoppet, bør batteriet byttes for å unngå lekkasje av batterisyre.

Hva kan du gjøre selv?

  • Skyll klokken i ferskvann etter bading og eksponering for salt- og klorvann.
  • Vask klokken med en myk tannbørste og mild såpe innimellom for å bevare materialet.
  • Pass på å skru kronen skikkelig etter at uret er stilt.

Har du flere spørsmål eller ønsker å vite mer angående service hos Urmaker Bjerke?
Kontakt oss gjerne direkte på service@urmaker-bjerke.no