Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Klokkeremmer av høyeste kvalitet

KOMP_casa-fagliano-straps-conception1-1-high

Oppdatert

26. januar 2024

Vi ser snart september i kalenderen, og med andre ord nærmer vi oss høsten. Dagene blir kortere og gradestokken kryper sakte, men sikkert nedover. For mange betyr dette at den kjære sommerklokken i lyse farger legges tilbake i klokkeboksen. Med høsten velger mange å gå for mørkere toner, som er en fin anledning til å gjøre små utskiftninger på klokken for å matche antrekket bedre. Mange av merkene vi fører, tar stor stolthet i å produsere klokkeremmer av meget høy kvalitet.

Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre Reverso er et ikonisk ur for både dame og herre. I fjor lanserte de en ny rem i samarbeid med Casa Fagliano som fanger sesongens avslappede stemning og gir en følelse av uformell selvtillit til den tidløse modellen.

KOMP_2021-reverso-fagliano-strap-sandy-beige-closeuphigh
Inspirert av de karakteristiske canvas- og lærstøvlene laget av Casa Fagliano, kombinerer de nye remmene canvas med mykt kalveskinn i et utvalg av farger: beige, lys brun, lyseblå og mellomgrå. Designet av Casa Fagliano eksklusivt for Reverso, tilbys remmene i to størrelser, for å passe til modellene Reverso Classic Medium, Reverso Classic Large og Reverso Tribute-kolleksjonene. De er utstyrt med Jaeger-LeCoultres utskiftbare system som gjør det mulig for eieren å bytte remmer enkelt, når de ønsker å endre stil.

Når en av verdens beste polostøvelmakere slår seg sammen med Jaeger-LeCoultre Manufacture, er resultatet helt i det øverste sjiktet av ekte håndverk. Casa Fagliano er en familiebedrift som har drevet siden 1892, etter teknikker overlevert av lange tradisjoner jobber de med mykt og smidig skinn kjent for sin store styrke.

KOMP_2021-reverso-fagliano-strap-pale-blue-wristshothigh

Tudor

Tudor har satset hardt på NATO-remmer eller «fabric straps» i en lang tid. Opprinnelsen til bruken av stoffremmer kan spores tilbake til militæret. På begynnelsen av 1970-tallet standardiserte NATO bruken av klokkereimer som er produsert i nylon. Økonomisk og ikke veldig komfortabel, men sporty og lett å skifte. Fra år 2000 og utover så stoffremmen en oppblomstring av interesse blant ivrige klokkesamlere. Så snart Tudor Style Workshop bestemte seg for å bli involvert, forbedret de designet kraftig. De gjorde remmen justerbar i lengden, og hentet inspirasjon fra setebeltesystemet til veteransportsbiler. De fant deretter en løsning for å innlemme «tunneler» der baretter kunne settes inn for å holde remmen godt på plass.

KOMP_tudor_fabric_straps_weaving_the_heritage_chrono_blue_strap_on_antique_jacqu
Et av de viktigste grepene Tudor gjorde innenfor utviklingen av NATO-remmer var å starte samarbeidet med Julien Faure. Den familieeide bedriften produserer stoff av høy kvalitet på den gammeldagse måten. Fabrikken har dyktige håndverkere som er opplært til å betjene skyttelvevstoler som stammer fra 1800- og begynnelsen av 1900-tallet, og produserer bånd for kunder som utgjør topplaget innen fransk og europeisk mote. Disse inkluderer Lanvin, Christian Louboutin og, selvfølgelig, Tudor.

Faures selskap ligger i den rolige landsbyen Saint-Just-Saint-Rambert, en kort kjøretur fra Lyon og et historisk senter for kvalitetsbåndproduksjon. Opprinnelig ble produksjonen utført på vever i private hjem, for det meste av kvinner, for å supplere familiens inntekter. I dag er vevene flyttet til fabrikkgulvet, og Faures ansatte følger nøye med på driften over tre daglige skift.

KOMP_tudor_fabric_straps_antique_jacquard_loom_01

Panerai

Et merke som virkelig lar deg eksperimentere med utrykket på klokken din, er Panerai. De har en rekke remmer i forskjellig stoff og farger. Blant annet finner vi de velkjente remmene i alligatorskinn, kalveskinn, tekstil og gummi. Panerai tar stor stolthet i å produsere slitesterke og miljøvennlige remmer til sine modeller. Dette gir deg som kunde en stor fordel, i form av at du enkelt kan bytte til en rem som ikke skader miljøet og den vil vare i lang tid fremover.

03_2.jpg.transform.global_square_image_960

Remmene går igjennom et flertall av tester før de blir satt i produksjon. Blant annet tester Panerai hvor mye remmen tåler, i from av en strekk- og vridningstest. Strekktesten utføres ved å påføre økende spenning på remmene til de ryker. Vridningstesten består i å utsette stroppene for vridning for å teste forholdet mellom konsistens og fleksibilitet. Fargen på remmen er også viktig for at den skal bevare sitt utseende i en lang periode. Slitestyrketesten kontrollerer motstanden til fargen på skinnet mot konstant gnidning ved forskjellige intensitetsnivåer. Panerai produserer i hovedsak dykkerur, og det er derfor viktig for produsenten at deres remmer har samme motstand mot vann som selve uret. Det er ingen hemmelighet at remmer i skinn tåler vann dårligere enn gummiremmer og stållenker, men Panerai har produsert sine skinnremmer slik at de skal tåle kontakt med vann. Remmene går også igjennom tester mot UV-stråling, saltvann, fuktighet og svette.

Fog_1_V4.jpg.transform.global_square_image_960

Panerai er opptatt av å fremme havets velvære. Den resirkulerte PET-remmen, med sitt sterke og motstandsdyktige materiale er produsert fra resirkulerte plastflasker og designet for å minimere miljøpåvirkningen. Plastflasker er samlet inn før de kommer inn i Middelhavet, og reflekterer virkelig en bærekraftig forpliktelse. Til og med sømmen er laget av resirkulerte PET-flasker, mens fôret er laget av resirkulert mikrofiber.

SoMe_Bjerkemagasin23