Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Longines: En historie om pionerånd, presisjon og eleganse

Longines_Banner2

Oppdatert

01. juli 2024

Longines er et klokkemerke som er synonymt med pionerånd, presisjon og eleganse. Siden starten i 1832 har Longines stått som et symbol på sveitsisk urmakerkunst og innovasjon.

Grunnleggelsen av Longines

Merket ble grunnlagt av Auguste Agassiz, som begynte sin karriere i urmakerverdenen ved å bli partner i "Comptoir Raiguel Jeune" i Saint-Imier, Sveits. Dette verkstedet fungerte som et mellomledd mellom småprodusenter og sluttkunder, og la grunnlaget for det som senere skulle bli Longines. Agassiz' innovasjoner og engasjement for kvalitet var avgjørende for merkets fremtidige suksess

Auguste Agassiz, født i 1809, startet sin karriere i Neuchâtel hvor han jobbet i sin onkels bank. Under en forretningsreise til Jura-regionen ble Agassiz tilbudt partnerskap i Henri Raiguels urmakerverksted. På denne tiden var verkstedene små bedrifter som fungerte som mellommenn mellom de enkelte urmakerne og markedet. Agassiz gikk inn i partnerskapet den 14. august 1832, og på denne måten begynte historien om Longines.

illustration.918d737-2

Auguste Agassiz og Ernest Francillon – Longines’ grunnleggere

Ernest Francillions bidrag

Etter Henri Raiguels pensjonering i 1838, drev Agassiz virksomheten videre under navnet "Agassiz & Compagnie". Firmaet oppnådde raskt et godt rykte for sine kvalitetsurverk. I 1852 kom Ernest Francillon, Agassiz' nevø, inn i bildet. Francillon moderniserte bedriften og introduserte nye produksjonsmetoder som samlet alle ledd under ett tak. Dette resulterte i økt effektivitet og bedre kvalitetskontroll. I 1867 åpnet Francillon en ny fabrikk ved elven Suze, drevet av en kraftig turbin.

legacy_factory_1.ebcf8c9-1

Fabrikken ble bygget på et område kjent lokalt som "Es Longines". Francillon valgte å beholde dette navnet for selskapet og etablerte dermed Longines-merkenavnet/varemerket. Longines-fabrikken ble innviet i 1867 og har drevet sin virksomhet på samme sted siden den gang. Over årene har fabrikken vokst og utviklet seg, og Longines har blitt kjent for sine presise og elegante urverk.

Under Francillons ledelse ble Longines kjent for sine innovative løsninger, inkludert introduksjonen av nøkkelfri oppvikling av urverk. Dette innebar at man ikke lenger trengte en separat nøkkel for å trekke opp klokken, men kunne bruke en integrert krone. Francillon introduserte også serieproduksjon for å forbedre presisjon og kvalitet. Longines var en av de første urmakerne som integrerte alle produksjonsfaser under ett tak, noe som markerte en betydelig utvikling i urmakerindustrien.

Beskyttelse mot forfalskning og internasjonal ekspansjon

På slutten av 1800-tallet begynte Longines å merke konkurranse fra forfalskninger. For å beskytte seg mot dette, introduserte Longines sitt varemerke, timeglasset med vinger, som fortsatt pryder klokkene i dag. Longines ekspanderte også til det amerikanske markedet og samarbeidet med Wittnauer, noe som ytterligere styrket merkets internasjonale posisjon.

Longines_Logo_JPEG

I dag er Longines fortsatt det eldste klokkemerket som er registrert i det internasjonale registeret hos WIPO.

Longines har alltid vært i forkant når det gjelder teknologisk innovasjon. Fra å være pionerer innen serieproduksjon av klokker til å utvikle avanserte kronografer, har Longines kontinuerlig forbedret sine produkter. På verdensutstillingen i Philadelphia i 1876 fikk Longines internasjonal anerkjennelse for sine teknologiske fremskritt. Rapportene fra denne utstillingen bekreftet Longines' posisjon som en ledende aktør i urmakerindustrien.

I tillegg til disse viktige hendelsene har Longines gjort betydelige fremskritt i utviklingen av quartz-urverk. På 1950-tallet introduserte Longines sin første bærbare quartz-klokke, og i 1969 lanserte de "Ultra-Quartz", det første quartz-armbåndsuret egnet for serieproduksjon. I 1972 presenterte Longines verdens første quartz-armbåndsur med en moderne LCD-skjerm, noe som igjen understreket merkets evne til å være i forkant av teknologiske fremskritt.

Kronometer og Sportstidtakning

Longines har også en lang historie innen sportstidtakning. Merket har vært offisiell tidtaker for mange internasjonale sportsbegivenheter, inkludert OL. Deres kronometre har blitt brukt på utallige ekspedisjoner og vitenskapelige reiser, inkludert Charles Lindberghs transatlantiske flytur i 1927.

lde-chapitre5-picture2-1

Charles Lindbergh var en banebrytende flyver som skrev historie ved å fly non-stop fra New York til Paris. Tidspunktet for Lindberghs prestasjon ble målt av Longines, som var den offisielle tidtakeren for "Fédération Aéronautique Internationale" (FAI). Denne prestasjonen ble historisk kjent som verdens første non-stop solo transatlantiske flyvning.

Moderne Kolleksjoner

Longines' moderne kolleksjoner reflekterer merkets arv og innovative ånd.

Master Collection

Master Collection, lansert i 2005, inkluderer mekaniske klokker med raffinerte detaljer og sofistikerte komplikasjoner som månefaser og kronografer. Denne kolleksjonen representerer Longines' engasjement for tradisjonell urmakerkunst kombinert med moderne teknologi. Klokkene er kjent for sine komplekse urverk og elegante design, noe som gjør dem til favoritter blant samlere og entusiaster. Kolleksjonen inkluderer modeller som Master Collection Moonphase, som har en imponerende månefasekomplikasjon, og Master Collection Chronograph, som er utstyrt med avanserte tidtakerfunksjoner.

DolceVita

DolceVita-kolleksjonen, inspirert av den italienske livsstilen, ble introdusert i 1997. Med sine rektangulære urkasser og elegante linjer, symboliserer disse klokkene moderne eleganse og sofistikert enkelhet. DolceVita-klokkene er designet for å være både stilige og funksjonelle, og de tilbyr en rekke modeller som passer til både formelle og uformelle anledninger. For eksempel inkluderer DolceVita-kolleksjonen modeller med diamanter og perlemorskiver, som tilfører en ekstra touch av luksus.

Conquest

Conquest-kolleksjonen er dedikert til sportsentusiaster og representerer Longines' sterke bånd til sportstidtakning. Disse klokkene kombinerer robust design med høy presisjon, noe som gjør dem ideelle for aktive brukere. Conquest-klokkene er utstyrt med avanserte funksjoner som kronografer og dykkerbezel, og de er bygget for å tåle de tøffeste forholdene. En populær modell i denne kolleksjonen er Conquest V.H.P. (Very High Precision), som tilbyr ekstremt høy nøyaktighet og holdbarhet, ideell for sportslige aktiviteter.

Heritage

Heritage Collection hedrer Longines' rike historie ved å gjenopplive klassiske modeller med moderne teknologi. Disse klokkene kombinerer vintage estetikk med dagens tekniske krav, og appellerer til samlere og entusiaster som verdsetter både tradisjon og innovasjon. Heritage-klokkene er en hyllest til Longines' tidløse design og urmakerkunst. Blant de mest bemerkelsesverdige modellene er Heritage Military, som gjenskaper stilen fra Longines' militærklokker fra 1940-tallet, og Heritage Classic, som henter inspirasjon fra merkets tidlige dressklokker.

HydroConquest

HydroConquest-kolleksjonen er spesielt designet for dykkere og andre vannsportentusiaster. Disse klokkene kombinerer robusthet, høy ytelse og stil. Med vanntetthet opptil 300 meter, en roterende bezel for å måle dykketid, og lysende markører for god synlighet under vann, er HydroConquest-klokkene både funksjonelle og pålitelige. Modellene i denne kolleksjonen er tilgjengelige i forskjellige størrelser og materialer, inkludert rustfritt stål og keramikk, noe som gir et bredt utvalg for dykkere og sportsentusiaster.

Longines har gjennom sin lange historie vist en unik evne til å kombinere tradisjon og innovasjon. Fra Agassiz' første verksted til dagens sofistikerte kolleksjoner, har Longines fortsatt å definere standarden for presisjon og eleganse i urmakerverdenen. Med et stadig blikk mot fremtiden fortsetter Longines å være et ledende navn innen luksusklokker, elsket av både samlere og nye entusiaster over hele verden.

Gjennom årene har Longines bevart sin dedikasjon til kvalitet og innovasjon. Uansett hvilken Longines-klokke man velger, kan man være sikker på å eie et stykke historie og en arv av presisjon og eleganse.