Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Nyheter fra Cartier, Panerai, IWC Schaffhausen og Jaeger-LeCoultre - Watches & Wonders 2024

iwc-iw5057012

Oppdatert

14. mai 2024

Watches & Wonders 2024 markerer årets høydepunkt for klokkeindustrien, og samler verdens mest prestisjetunge klokkemerker under samme tak. Her lanserer nemlig flesteparten av verdens største, og mest kjente klokkemerker sine nyheter for året. Her er nyhetene fra Cartier, Panerai, IWC Schaffhausen og Jaeger-LeCoultre.


Cartier leker med former, krysser grensen mellom det virkelige og det fantasifulle: På Watches & Wonders 2024 avduket Cartier kreasjoner som viser tid fra perspektivet til en magiker.

Santos-Dumont

PUWA11396 SANTOS WGSA0089 1920x1080

Et ur laget av platina. Glansen til platinaen blir komplementert av rubinen som er satt inn i kronen. Dette uret har «Apple-visere» som viser tiden på en måte som kanskje får deg til å dobbeltsjekke når du ser nærmere på tallene.

De romerske markørene er snudd, og teller ned fra 11 til 1 på tallskiven med klokken. Urverket følger også dette mønsteret, da den manuelt opptrekkbare 230MC har en omvendt mekanisme og går bakover. Modellen vil være begrenset til kun 200 stykker og er utstyrt med en matchende, rød lærrem.

PUWA11396 SANTOS WGSA0096 WGSA0097 WGSA0098 1920x1080

Cartier har det fortsatt gøy med farger, og slapp nye varianter av de meget populære klokkene med lakkerte tallskiver. I dag får vi tre varianter i olivengrønn, taupegrå og påfuglblå. Hvert ur har arabiske tall som matcher fargen på bezelen og kassen, pluss matchende remmer. Modellen med grønn tallskive er utført i platina, den grå i gult gull og den blå i roségull. Hvert ur drives av kaliber 430, er vanntett til 30 meter og vil også være i begrensede opplag på 200.

Cartier Privè

PUWA11381 W&W24 PRIVE WHTO0007 WHTO0008 1920x1080

Det nyeste tilskuddet til Cartier Privé-kolleksjonen for året er Tortue-modellen, en av husets eldste fasonger. Men denne gangen skiller den seg ut ved å inkludere en komplikasjon: en monopusher kronograf som er en hyllest til Tortue-kronografer fra 1920-tallet, samt til 1998 CPCP-utgaven som hadde forbindelser til noen betydningsfulle uavhengige urmakere. I 2024 består Tortue-kolleksjonen av en trio av modeller kun med enkel tidsvisning, hvorav én er prydet med diamanter. Alle modellene er limiterte. Kronografene uten diamanter og modellene med kun to visere er begrenset til 200 nummererte stykker. Platinamodellen med diamanter er begrenset til kun 50 stykker.

Reflection de Cartier

PUWA11386 REFLECTION CRWJMC0004 CRWGMC0002 CRWGMC0003 CRWJMC0002 1920x1080

Cartier imponerer med enda en utgivelse av en hybrid mellom klokke og armbånd. Den nye Reflection de Cartier er nærmere i stil til den mer tradisjonelle tolkningen av smykkedesign enn tidligere, liknende modeller fra Cartier. Tilgjengelig i gult gull, roségull og i tre varianter med edelstener på hvitt gull, er det quartzdrevne uret skjult og satt inne i åpningen av armbåndet. "Refleksjonen" blir laget på den motsatte siden av åpningen og skaper en slags optisk illusjon som forteller tiden baklengs. Det er tydelig at Cartier har satset på tryllekunst de siste årene.

Santos de Cartier Dual Time

PUWA11391 HEROES WSSA0076 1920x1080

Santos de Cartier Dual Time-klokken introduserer en dual-time komplikasjon bygget på merkets interne urverk, samtidig som den beholder datovinduet på klokken 3.  Både dual-time- og GMT-ur er beregnet for reisende, men har en viktig forskjell, selv om begge viser minst to tidssoner. GMT-ur har vanligvis en 24-timers viser, mens dual-time-ur vanligvis indikerer begge tidssonene i 12-timers format. Noen dual-time-ur, inkludert Santos de Cartier Dual Time, har en praktisk funksjon som hjelper deg med å vite om det er dag eller natt i den andre tidssonen. På dette uret vises AM/PM i et lite vindu som beveger seg fra lys (AM) til mørk (PM) i farge.

Santos de Cartier Dual Time kommer i stål med en matchende Santos-lenke og har en antrasittgrå tallskive. Modellen kommer i Large kassen til Santos de Cartier, som er 40,2 mm bred, 10,1 mm tykk og har en lug-to-lug avstand på 47,5 mm, med en vanntetthet på 100 meter.


Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa Ti-Ceramitech

Panerai hyller samarbeidet med Luna Rossa og bruker utviklingen av materialer til seilsporten i deres nyeste referanse.

1466_16-9

PAM01466 har en kasse på 44 mm i Ti-Ceramitech, inspirert av et materiale og en prosess som først ble brukt i høy-ytelses konkurransemiljøer. Denne innovative bruken av keramikkbelagte materialer, utviklet gjennom seilingsmiljøet til Luna Rossa, viser hvordan avansert teknologi og materialvitenskap kan forbedre ytelsen innen idrettsmiljøer.

Prosessens hovedfokus ligger på keramisering av ståldeler for å redusere friksjonen betydelig, noe som forbedrer effektiviteten og hastigheten til racerbåter. Panerai ble inspirert av denne teknologien og gjennomførte syv års grundig forskning og utvikling, noe som resulterte i en patentanmeldelse for en titan-keramiseringsprosess gjennom Elektrolytisk Plasmaoksidasjon. Denne prosessen skaper et tett keramisk lag på overflaten av titanlegeringen, og ved hjelp av spesifikke elementer og elektrolyttkomposisjon oppnår klokken en særegen og slående blå farge, inspirert av havet.

panerai-submersible-quaranta-quattro-luna-rossa-ti-ceramitech-pam01543

Denne avanserte teknikken gir også økt hardhet, og klokkekassen veier 44% mindre enn stål, samtidig som den har en bruddsikkerhet ti ganger høyere enn tradisjonell keramikk. Materialet er dermed i stand til å tåle høyt trykk og ekstremt høye termiske belastninger.

PAM01466 estetikk gjenspeiler havets ånd med en blå solbørstet tallskive, dekorert med Luna Rossa på remmen og røde detaljer, som en subtil hyllest til seilteamets levende identitet. Modellen kommer også med hvit skive.


En hyllest til evigheten. Med Portugieser-kolleksjonen som et høydepunkt blant deres Watches & Wonders 2024-nyheter, lanserte IWC Schaffhausen eternal-kalendere, evighetskalendere samt nye, fantastiske tallskivefarger for en av deres kjernekolleksjoner.

Portugieser Eternal Calendar

iwc-iw5057012

IWC Schaffhausen avslører sin nye Portugieser-kolleksjon på Watches and Wonders i Genève. Med sin unike kompetanse innen kalendere presenterer den sveitsiske luksusklokkeprodusenten Portugieser Eternal Calendar. Dette er en ydmyk hyllest til evigheten, og IWCs første evighetskalender uten religiøs tilknytning. Denne kalenderen har også en månefase nøyaktighet på 45 millioner år. Den evige syklusen av dag og natt har inspirert fire nye signaturskivefarger: Horizon Blue, Dune, Obsidian og Silver Moon, som også finnes på hele spekteret av nyheter, inkludert den nye Portugieser Perpetual Calendar 44, Portugieser Automatic 42, Portugieser Automatic 40 og Portugieser Chronograph. Alle klokkene i den nye Portugieser-kolleksjonen har intrikate tallskiver som er ferdig med 15 lag av gjennomsiktig lakk, og de drives av IWC-produserte urverk.

Portugieser Perpetual Calendar 44

iwc-iw503703_komp

Portugieser Perpetual Calendar 44 kommer i fire versjoner: to i 18-karat hvitt gull med Horizon Blue og Dune tallskiver, og to modeller i 18-karat Armor Gold med enten en Obsidian eller en Silver Moon tallskive. Den utsøkte finishen på tallskivene, med 15 lag transparent lakk og en høyglanspolering, skaper en dyp og imponerende visuell effekt. Kassekonstruksjonen er fullstendig revidert med en slankere kasser og en ny type safirglass. Alle de nye modellene drives av det IWC-produserte 52616-kaliberet, utstyrt med et Pellaton-opptrekksystem og en imponerende gangreserve på 7 dager.

 Portugieser Chronograph

iwc-iw371624_komp

IWC Schaffhausen lanserer tre nye versjoner av Portugieser Chronograph under Watches and Wonders. De nye tallskivefargene, Horizon Blue, Obsidian og Dune, finner man også på disse modellene og fanger de unike atmosfærene på ulike tidspunkter av dagen og natten. Den første klokken har en Horizon Blue tallskive kombinert med en 18-karat hvitt gull kasse og en blå kalveskinnsrem. Den andre modellen kommer med en Obsidian tallskive, en 18-karat gullkasse, og en sort alligatorlærrem. Den tredje imponerer med en Dune farget tallskive, en rustfri stålkasse og en sort alligatorlærrem. Modellene drives av det IWC-produserte 69355 kaliberet, et robust mekanisk kronografurverk.

Portugieser Automatic 42/40

iwc-iw358401_komp

Kolleksjonen har gjennomgått en fullstendig endring av kassekonstruksjonen med en slankere sideprofil, noe som gir dem et spesielt elegant utseende. Det nye glasset gir en utmerket sikt til tallskiven, som er nøye fremstilt med 15 lag transparent lakk. Det åpne baklokket viser frem de IWC-produserte urverkene, kaliber 52000 og 82000. Utvalgte modeller presenteres i nye designkoder med tallskivefargene Horizon Blue, Obsidian, Dune og Silver Moon. Disse fargene gjenspeiler den evige syklusen av dag og natt og understreker den tidløse appellen til Portugieser-designet.


Jaeger-LeCoultre har en dyp tro på at det kreves tid, tålmodighet og innsats for å oppnå mesterlighet innen ethvert område av menneskelig streben. For merket er presisjon en kjerneverdi, og deres søken etter å oppnå mestring på dette området begynte for to århundrer siden – og vil fortsette langt inn i fremtiden.

Master Ultra Thin Perpetual Calendar

2024-theprecisionmaker-q1142510-mut-levitation-16-9 (1)

Jaeger-LeCoultre skapte Master Ultra Thin-kolleksjonen som en dressklokke for den moderne estetikeren, ved å utnytte merkets lange historie med å mestre tynne kalibre og å personifisere sin filosofi om å forene mekanisk kunnskap med tidløs skjønnhet. I 2024 har kolleksjonen blitt oppdatert og inkluderer en ny tolkning av Master Ultra Thin Perpetual Calendar, med en subtilt modernisert kassedesign og tallskive, samt en betydelig økt gangreserve. Fire varianter tilbys, inkludert en ny modell med en gradient midnattsblå tallskive.

Mens størrelsen på kassen forblir den samme som den opprinnelige Master Ultra Thin Perpetual Calendar – og beholder den elegante diameteren på 39 mm og tykkelsen på 9,2 mm – har designet blitt subtilt modernisert, med reviderte proporsjoner og slankere, mer forlengede lugs som gjør den enda mer behagelig på håndleddet, uansett størrelse. Tallskivedesignet har også blitt endret, samtidig som all symmetri og balanse fra den tidligere utformingen er bevart.

Duometre Heliotourbillon Perpetual

2024-theprecisionmaker-q6202420-duo-helio-levitation-16-9

I løpet av nesten to århundrer har Jaeger-LeCoultre utmerket seg gjennom utviklingen av stadig mer sofistikerte metoder for å oppnå nøyaktig tidsmåling. Merket har utviklet en stor ekspertise innen tourbilloner og også oppfunnet Duometre-mekanismen, som gjør det mulig å legge til komplikasjoner uten noen kompromiss med nøyaktigheten av tidsmålingsfunksjonen.

I 2024 forener Jaeger-LeCoultre disse to ferdighetene for å skape Duometre Heliotourbillon Perpetual. Ved å skyve grensene for oppfinnsomhet lengre enn noensinne, har den nye Calibre 388 en helt ny tourbillon-konstruksjon: en som spinner på tre akser. Med en frekvens på 4Hz (28,800 vph) for å ytterligere forbedre kronometri, inkorporerer Calibre 388 også en evighetskalender med en stor datovisning.

Duometre Chronograph Moon

2024-theprecisionmaker-q622656j-duo-chronomoon-closeup2-16-9 (1)

Introdusert i 2007, har den patenterede Duometre-mekanismen en egen måte å drive flere funksjoner på. I 2024 bruker Jaeger-LeCoultre konseptet Duometre i et helt nytt ur som kombinerer den høye presisjonen til en kronograf med sjarmen til en himmelsk komplikasjon. En fascinerende kontrast mellom den lynraske operasjonen til kronografen og den langsomme rytmen til månen mens den passerer gjennom sin syklus på 29,53 dager, supplert med en natt- og dagvisning.

Det er to varianter tilgjengelig: en med en kasse i platina som danner en kontrast mot en kobberfarget tallskive, og en kasse i roségull som skiller seg ut med den diskrete elegansen til en sølvfarget tallskive. Begge modellene får et løft av en håndsydd alligatorrem med et fôr av småskala alligator.

 Duometre Quantieme Lunaire (Moon Phase)

2024-theprecisionmaker-q604848j-duo-ql-closeup1-16-9

Siden lanseringen av Duometre Chronograph i 2007 – den første klokken basert på det banebrytende Duometre-konseptet – har systemet blitt brukt med noen andre komplikasjoner, og har gitt navnet sitt til en serie teknisk avanserte klokker som skiller seg ut med svært presis tidsmåling. I 2024 presenterer Jaeger-LeCoultre en ny generasjon Duometre-klokker – blant dem en nytolkning av Duometre Quantieme Lunaire (Månefase). Den første Duometre-klokken som tilbys i stål, har en iøynefallende blå tallskive, kombinert med en ny kasse, som gir en tydelig moderne touch til et tidløst og karakteristisk design.