Årets nyheter

Det var ikke bare på klokkefronten Patek Philippe overrasket i vinter. Det ellers tradisjonsrike selskapet har vært tilbakeholdne i sosial medier, men i mars lanserte Patek Philippe sin offisielle side på Instagram, og bare i løpet av de første 24 timene tikket det inn 26 000 følgere. Det tyder på at mange hadde ventet, og det er også mange som ventet i spenning på årets nyheter fra de velrenommerte urmakerne.

Aquanaut Chronograph Ref 5968A er en kjærkommen utvidelse av Aquanaut-kolleksjonen. For første gang kommer Aquanaut med kronograf, og klokken byr også på kolonnehjul og flyback-funksjon som lar deg starte ny tidtaking i det du avslutter en annen. Klokken har som de andre i Aquanaut- familien den kjente formen på urkassen, men er kanskje litt mer sporty med gummirem i oransje og sort. Det ungdommelige utseendet understrekes av oransje detaljer og visere i kronograffunksjonen, som for øvrig har samme ovale form som selve urkassen, noe som gir modellen et helt unikt særpreg. Patek Philippe beviser med denne modellen at de også henvender seg til en yngre generasjon klokkeentusiaster.

Perpetual Calendar Chronograph Ref 5270 er en nyhet i tråd med lange tradisjoner for å lage klokker som kombinerer kronograf og evighetskalender. Patek Philippe har vært pionerer og den første klokken som hadde begge disse komplikasjonen kom allerede i 1941. I 2018 lanseres denne flotte klokken i platina, med en laksefarget urskive, vakker sjokoladebrun rem i krokodilleskinn og foldespenne i platina. Tradisjonen
tro, og i likhet med forgjengerne, er urverket manuelt og må trekkes opp. Klokken kommer også i en versjon med sort skive, og urkasse og lenke i rødt gull.

Nautilus Perpetual Calendar Ref 5740/1G er den første «grand complication» i Nautilus-kolleksjonen, og det er en imponerende nyhet i hvitt gull. Det originale designet fra 1976 har gjort Nautilus til et svært ettertraktet sportsur, og med det selvfølgelig en av de mest populære kolleksjoner fra Patek Philippe. Denne nyheten beviser nok en gang at Patek Philippe ikke er helt som «de andre». Det skyldes blant annet
den diskrete høyden på den avanserte klokken, bare 8,42 millimeter. – Vi kunne faktisk gjort det enda slankere, men hvis vi hadde gjort det ville det gått ut over bezelen, og den er viktig for å skape en Nautilus.» sier Phillip Barat som er Head of Watch Development hos Patek Philippe. Det understreker at produsenten mestrer mikromekanikk på et høyt nivå, og at urverkene ikke trenger å være store, selv med mange og kompliserte funksjoner.

Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph ref. 5270P

Urverket i Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph ref. 5270P

Patek Philippe Nautilus Perpetual Calendar Ref 5740/1G

Patek Philippe Nautilus Perpetual Calendar Ref 5740/1G