Hopp til innhold

Populære søk

Rolex

Cartier

Dykkerur

Speedmaster

Breitling

Tag Heuer

Longines

Dameurenes unike verden med Panerai, Breguet, Cartier

Maisie-Williams-Pasha-de-Cartier_WJPA0013-2_komp

Oppdatert

08. april 2024

Kvinner som verdsetter luksus og stil har mye å velge mellom når det gjelder dameur. Urmaker Bjerke presenterer en eksklusiv kolleksjon, inkludert den sofistikerte Panerai Luminor Due og den tidløse Breguet Reine de Naples, som representerer det ypperste innen luksusklokker for damer.


Panerai Luminor Due og den moderne kvinnes valg

Kjente frontfigurer som Sylvester Stallone gjør kanskje at Panerai ikke er det første du tenker på når du er på jakt etter et dameur. Men du må ikke ha never som tinntallerkener for å kunne bære denne italieneren. Selv om Salma Hayek, Heidi Klum og Elizabeth Hurley bruker sine Luminor og Radiomir, like selvfølgelig som designvesker. 

Luminor Due-kolleksjonen til Panerai er skalert ned i størrelse for å passe et smalere håndledd, men har beholdt kasseformen og kronebeskyttere, og således identiteten. Luminor Due viser de at de mestrer kunsten å si mye med lite. Noe denne Luminor Due Piccolo-modellen er et eksempel på.  

file-ny

Det minimalistiske uttrykket, komplimentert av det grå stålet, gir de rene linjene plass til å puste. Som skaper et raffinert og elegant uttrykk.  

Dersom du ønsker noe mer feminint, men fortsatt i en Panerai innpakning, er denne modellen nedenfor en god kandidat. Tallskiven i perlemor og den iøynefallende røde skinnremmen, viser at Panerai så definitivt har en elegant side. Kassen på 38 mm er i Goldtech og gir klokken et varmt uttrykk, som vil sette prikken over i‘en enten du har en avslappet stil, eller er i det mer formelle hjørnet. Urverket er automatisk, og Caliber P.900 har en gangreserve på ca 72 timer.  

PAM1280-2

Breguet Reine de Naples' historiske eleganse

Helt i andre enden av skalaen for de forenklede rene linjene, finner vi Breguets Reine de Naples-kolleksjon.  

Basert på et ur bestilt av (ikke overraskende), dronningen av Napoli i 1810. Er dette særegne designet kanskje så langt man kan komme fra «toolwatch’enes» rike. Men så var det vel ikke en arbeidsklokke Napoleons søster hadde bruk for heller.  

Knappe 40 år etter at uret hadde ankommet dronningen, gjorde imidlertid uret et forsvinningsnummer og ble borte. Ingen vet derfor sikkert hvordan uret med alle sine komplikasjoner faktisk så ut.  

Breguets etterfølgere hadde dermed ikke annet å gå etter enn Breguets nedtegnelser. De måtte derfor lappe sammen informasjonen de hadde og etter beste evne skape noe i tidens ånd, med et moderne urverk. Resultatet er en kolleksjon med et unikt design, som er like umiskjennelig som Panerais kronebeskytter. 

Pasha de Cartier og tidens eleganse

Ikonet Pasha de Cartier gjorde et solid comeback i 2020. Superstjernen fra 1980-tallet var definitivt å finne på håndleddene til kjendiser, forretningsmenn og modeller som oppholdt seg på de rette stedene i Paris. Klokken ble først og fremst kjent for kronebeskyttelsen som var festet til urkassen og lå på utsiden av kronen, og ikke minst lå originaliteten til modellen i rutenettet over tallskiven.  

Det spekuleres i hvordan modellen ble til. Selv om den ble lansert i 1985, skal historien ha det til at modellen for første gang ble produsert helt tilbake i 1943. Dette var på bestilling fra Thami El Mezouari El Glaoui, ingen ringere enn Pashaen av Marrakesh. Dette var en velstående og mektig mann, også kjent som “Black Panther”, og var en stor samler av luksusgjenstander og en trofast klient hos Louis Cartier. Historien skal ha det til at han ønsket å ha et ur han kunne svømme med i bassenget sitt, slik at han ikke mistet kontrollen på tiden mens han tok sine svømmetak. Han fikk ønsket sitt oppfylt med en vanntett klokke med et originalt design. Entusiastene er ikke enige om denne historien er sann eller ikke, men det er absolutt en spennende fortelling om opprinnelsen til modellen.  

Lifestyle_WSPA0013_komp

Som nevnt ble Pasha de Cartier lansert i 1985, en turbulent tid i klokkeverdenen, som noe nytt og annerledes. Klokken målte 38 mm, noe som ble sett på som stort på den tiden, med en bred bezel og en urkasse i gull. Kjennetegn som har vært med modellen hele veien er blant annet de store arabiske tallene klokken 12, 3, 6 og 9 og minuttindekser som ser ut som togskinner.  

Dagens modell som ble relansert i 2020 inneholder alle de velkjente trekkene som originalen, men i en mer sofistikert og subtil stil. Modellen produseres i tre forskjellige størrelser, 30, 35 og 41 mm, der den største av de har datovisning mellom klokken 4 og 5. “Lugsene” og lenken er lik som den alltid har vært, men nå har brukeren fordelen av Cartier sitt “QuickSwitch” system som gjør at man kan endre lenke/rem lettvint uten verktøy. Den velkjente skrukronen sitter fortsatt på plass, som gir modellen 100 meters vanntetthet. Skrukronen er faktisk uendret siden originalen som kom i 1985.  

Willow-Smith-Pasha-de-Cartier_WJPA0013-6_komp
SoMe_Bjerkemagasin23